BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed Rosengren: Fed daha geniş varlık alım yelpazesi düşünmeli----

Fed Rosengren: Fed daha geniş varlık alım yelpazesi düşünmeli

Fed Rosengren: Fed daha geniş varlık alım yelpazesi düşünmeli
09 Mart 2020 - 12:16 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, Fed'in resesyonla mücadele için daha geniş bir varlık alım yelpazesi düşünmesi gerektiğini söyledi

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed politika yapıcılarının, eğer faiz indirimleri ve varlık alımları yoluyla resesyonla mücadelede cephaneleri azalırsa, daha geniş ve çeşitli varlık alımlarına gitmelerine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizinin rekor düşük seviyelerde seyretmesi ile birlikte, Rosengren, 2008 finans krisi sırasında olduğu gibi tipik parasal gevşemenin işe yaramayabileceğini belirtti. Rosengren, bu nedenle, Fed'in Avrupa ve Japonya'daki politika yapıcılarına benzer şekilde esnekliğe ihtiyaç duyabileceğini belirtti.

Fed'in parasal genişlemesinde 4. faz gelir mi?

Rosengren Cuma günü New York'ta yaptığı konuşmada, "Merkez bankasının daha geniş tabanlı menkul kıymet ya da varlık alımı yapmasına olanak sağlamalıyız," dedi ve "Böyle bir politika, ancak, Fed'in Kanunu'nda bir değişiklik gerektirir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de yasalar Fed'in alımlarını "Birleşik Devletler'in herhangi bir kurumu tarafından ana para ve faiz ödemeleri tamamen garanti edilmiş ya da bu kuruluşların doğrudan yükümlülüğünde olan" varlıklarla sınırlamış durumda. Bu, Fed'in ABD hükümet ve hükümet kuruluşlarının arz ettiği tahviller ve federal konut kuruluşlarının arz ettiği mortgage varlıklarını alabileceği anlamına geliyor.

ABD tahvilleri ilk kez tamamen % 1'in altına indi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)