BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed, piyasada oynaklığı azaltmak için repo faiz oranını hedef almalı----

Fed, piyasada oynaklığı azaltmak için repo faiz oranını hedef almalı

Fed, piyasada oynaklığı azaltmak için repo faiz oranını hedef almalı
26 Eylül 2019 - 11:21 www.finansgundem.com

Fed'in iki eski yetkilisi Brian Sack ve Joseph Gagnon, Fed'in yıkıcı piyasa dalgalanmalarının ekonomi için yarattığı riskleri minimize edilmesi için yeni araca ihtiyacı olduğunu ifade ettiler

Fed'in iki eski yetkilisi Brian Sack ve Joseph Gagnon, para piyasalarında son dönemde yaşanan oynaklığın, Fed'in yıkıcı piyasa dalgalanmalarının ekonomi için yarattığı riskleri minimize edilmesi için finansal sistemin zaruri parçasını nasıl yöneteceği konusunda yeni araca ihtiyacı olduğunu gösterdiğini savundular.

"Yaşanan bu oynak piyasaların fonksiyonlarını daha geniş şekilde tehdit ediyor ve er ya da geç ekonomiye zaar verebilir" değerlendirmesini yapan Sack ve Gagnon, "Daha iyi bir yaklaşıma ihtiyaç var" tespitinde bulundular.

Sack ve Gagnon, Fed'in banka rezervlerine ödenecek faizini belirlerken "taban sistemini" kullanmasına karyı olmadıklarını, ancak Fed'in "daha esnek ve etkin" bir sistem oluşturacak değişiklikleri yapması gerektiğini savunduklarını vurguladılar. Fed'in politika belirlerken federal fon faizine veya bankaların gecelik borçlanmada birbirlerine uyguladıkları faize öncelik vermeyi bırakmasını savunan Sack ve Gagnon, onun yerine Fed'in çok daha büyük olan repo piyasasında faiz oranlarını kontrol etme çabalarına odaklanmasını, politika belirlerken repo faiz oranlarını hedeflemeyi değerlendirmesinin gerektiği tavsiyesinde bulundular.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)