BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed öncesinde altın fazla değişmedi----

Fed öncesinde altın fazla değişmedi

Fed öncesinde  altın fazla değişmedi
10 Aralık 2019 - 08:53 www.finansgundem.com

Altın Fed'in Çarşamba günkü politika toplantısı öncesinde fazla değişmedi. Ayrıca yatırımcılar ABD'nin Çin ürünlerine tarifeleri artırmayı planladığı 15 Aralık tarihine odaklandı.

Altın yatırımcıların beklediği bu haftaki merkez bankası toplantıları ve yaklaşan tarife tarihi öncesinde yatay seyretti.

Fed politika kararını Çarşamba günü açıkladıktan sonra Başkan Powell konuşacak. Avrupa Merkez Bankası (AMB) ise politika toplantısını Perşembe günü gerçekleştirecek. Her ikisinin de faiz değişikliğine gitmesi beklenmiyor, ancak traderlar para politikasının 2020'deki seyrine ilişkin ipuçlarına odaklanacak.

Çin mallarına yönelik daha fazla ABD tarifesinin devreye gireceği 15 Aralık tarihi yaklaşırken piyasalar ABD ile Çin'in ticaret anlaşması konusunda ilerleme kaydedip kaydetmediğine yönelik sinyallere de bakıyor. Tarım Bakanı Sonny Perdue ABD'nin ek tarife uygulamasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Altının ticaret savaşı,küresel çapta geniş para politikaları ve merkez bankalarının sürekli alımlarıyla desteklenen yükselişi 2020'de de sürebilir.

Goldman Sachs Group Inc., küresel altın arzının beşte birini tüketen merkez bankaları yönünü dolardan çevirmesinin altın alımları için zemin hazırladığını belirtiyor.

Spot piyasada işlem gören altının onsu TSİ 08:55'te 1,462.43 dolar oldu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)