BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed öncesi tahvil ihraçlarında artış!----

Fed öncesi tahvil ihraçlarında artış!

Fed öncesi tahvil ihraçlarında artış!
20 Eylül 2021 - 15:46 www.finansgundem.com

Gelişen piyasaların dolar veya euro cinsinden tahvil ihraçları, bu hafta yapılacak Fed toplantısı öncesinde varlık alımı azaltımlarının başlayabileceğine dair endişelerle 36 milyar dolara yükseldi.

Gelişen piyasaların tahvil ihraçları bu hafta yapılacak Fed toplantısı öncesinde varlık alımı azaltımlarının başlayabileceğine dair endişelerle yeniden yükselişe geçti. Sadece geçen hafta hazineler ve şirketler tarafından 36 milyar dolarlık euro ve dolar cinsinden tahvil ihracı gerçekleştirilirken ondan önceki 10 haftada toplamda 90 milyar dolarlık tahvil ihraç edilmişti.

Türkiye, Endonezya, Şili, Sırbistan ve Macaristan tarafından ihraç edilen tahviller güçlü bir talep ile karşılanırken Arab Petroleum Investments Corps pazartesi günü yatırımcılarla görüşmeye başladı. Nijerya da son üç yıldaki ilk dolar cinsi tahvil ihracını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Fed’in varlık alımı azaltımına başlayacağına dair spekülasyonlar ve refinansman için uygun ortamın oluşması ihraçlara olan talebin artmasında önemli rol oynadı.

Vanguard Asset Management Gelişen Piyasalar Sabit Getirili Menkul Kıymetler Müdürü Nick Eisinger, dördüncü çeyrekte ihraçların hızlanacağını belirterek, “Birçok ülke henüz fon bulma sürecini tamamlamadı ve bu ülkelerin bir kısmı Fed’in varlık alımı azaltımı öncesinde gelecek yılı erkenden finanse edecek” dedi.

Gelişmekte olan ülkelerin bu yılın sonuna kadar vadesi gelecek 102 milyar dolar değerinde tahvili bulunurken 2022 yılı içerisinde vadesi gelecek 389 milyar dolarlık tahvili var. Bu da bol nakit elde eden yatırımcıların, ABD Hazine tahvillerine kıyasla cazip getiri olanakları sunan gelişen piyasalara yeniden yatırım yapmasını sağlayabilir.

Hazine'nin eurobond ihraçlarına 4 katın üzerinde talep gelmişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılı dış finansman programı çerçevesinde, Ekim 2028 vadeli tahvilin artırımı ve 2033 vadeli yeni bir tahvilden oluşan dolar cinsi çift dilim bir tahvil ihracında miktarın toplam 2,25 milyar dolar olduğunu duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada 13 Eylül'de sonuçlanan ihraçta ilgili tutarın 20 Eylül 2021 tarihinde hesaplara gireceği belirtilmişti.

Açıklamaya göre, kupon oranı yüzde 6,125 olan Ekim 2028 vadeli tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 5,70, artırım miktarı ise 750 milyon dolar oldu. Eylül 2033 vadeli tahvilin kupon oranı ve getiri oranı yüzde 6,50, ihraç miktarı ise 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Hazine iki ihalede 8,4 milyar TL borçlandı

Varlık alımları pandemi sonrası da desteklenecek

Çin'in CDS'i neredeyse 1 yılın zirvesinde

Varlık alımları azaltımları politika faizine dair ipucu verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)