BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED öncesi döviz hareketlendi----

FED öncesi döviz hareketlendi

FED öncesi döviz hareketlendi
28 Temmuz 2020 - 09:11 www.finansgundem.com

ABD doları birçok para karşısında değer kaybederken TL karşısında 7 lira sınırını zorladı. Euro kısa sürede sert yükseldi

Son dokuz yılın en kötü performansını gösteren ABD Doları, diğer birçok para birimine karşı değer kaybederken TL karşısında değer kazandı. Gün içerisinde 6,96 TL'ye yükselen ABD Doları, temmuz ayında diğer dövizler karşısında yüzde 3,7 değer kaybetti.

Amerikan Doları diğer dövizler karşısında son dokuz yılın en düşük seviyesine indi. En son Nisan 2011'de görülen değer kaybının başlıca iki nedeni olarak Kovid-19 salgınının durdurulamamasının ekonomik canlanmayı frenlemesi ve düşük faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre tutulması yatıyor.

Dolara olan güvenini yitirmeye başlayan yatırımcılar ise ellerindeki dövizi koronavirüsten daha az etkilenen ülkelerin para birimleri ile değiştirme yoluna başvuruyor. Bu da sadece temmuz ayında ABD para biriminin diğer dövizler karşısında yüzde 3,7'lik değer kaybetmesine neden oldu.

Öte yandan ülkenin gayri safi milli hasılasının dörtte birini oluşturan Kaliforniya, Teksas, ve Florida Kovid-19'dan en ağır etkilenen eyaletler arasında. Bu bölgelerde vaka sayısının hızla artmasıyla gevşetilen tedbirlerde geri adımlar atılması da ekonomi üzerindeki endişeleri büyütüyor.

Dolar-TL kuru akşam saatlerinde yükselişe geçerek 6,96'yı görürken, Euro-TL de benzer bir grafikle 8,21'e ulaştı. Kısa sürede düşüşe geçen kurda dolar 6,88'e düşerken, Euro da 8,10'a indi.
Ayrıca işsizlik maaşına başvuran kişi sayısının son dört ayda ilk defa yükselişe geçmesi de iş piyasasının sağlığının yerinde olmadığı yönünde sinyaller gönderiyor.

Amerikan Merkez Bankası Fed'in iki gün sürecek ve çarşamba sona erecek toplantısından çıkacak karar hakkında da yatırımcılarda umutsuzluk hakim. Fed yetkilileri kısa süre önce bu ay ekonominin daha derin bir yavaşlamayla karşı karşıya kalacağı konusunda uyarmış ve virüsü frenleyecek daha etkili tedbirlerin alınmaması durumunda canlanmanın daha da zora gireceğini belirtmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)