BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed New York Başkanı'ndan faiz artırımına destek----

Fed New York Başkanı'ndan faiz artırımına destek

Fed New York Başkanı'ndan faiz artırımına destek
05 Aralık 2016 - 19:27 www.finansgundem.com

Fed New York Şube Başkanı Dudley, "Ekonominin söz konusu gidişatına devam etmesi durumunda Fed'in kısa dönem faiz oranlarını yükseltmesini destekleyeceğim" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şube Başkanı William Dudley, Fed'in faiz oranlarını yükseltmesini destekleyeceğini söyledi.

Dudley, New York'da düzenlenen bir etkinlikte ABD ekonomisinin görünümünü ve Fed'in para politikalarını değerlendirdi.

Hane halkı harcamalarının artmaya devam etmesi ve enerji fiyatlarındaki düşüşün sona ermesiyle Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine yaklaşmakta olduğunu bildiren Dudley, ABD ekonomisinin "makulen iyi seviyede" olduğunu belirtti.

Dudley, ekonominin söz konusu gidişatına devam etmesi durumunda Fed'in kısa dönem faiz oranlarını yükseltmesini destekleyeceğini ifade etti.

Piyasaların ve yatırımcıların da bu değişikliklere ayak uydurduğunu kaydeden Dudley, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) söz konusu değişikliklere tepki vermesi için para politikasında beklenenden daha hızlı sıkılaşmaya gidilebileceğini vurguladı.

Dudley, ABD ekonomisindeki zorluklar arasında ise işgücü verimliliğindeki büyümenin yavaşlaması, gelir eşitsizliğinin artması ve gelirdeki değişkenliğin düşük kalmasını gösterdi.

Öte yandan ABD'de geçen ay gerçekleşen başkanlık seçimlerine işaret eden Dudley, para politikasının geleceğine dair belirsizliklerin sürdüğünü ve gelecek sene daha fazla netlik kazanılmasıyla Amerikan ekonomisi ve FOMC'nin para politikasıyla ilgili görüşlerini yenileyebileceğini kaydetti.

Fed, 13-14 Aralık'ta düzenlenecek iki günlük toplantısının ardından Faiz kararını açıklayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)