BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed ne zaman faizi indirecek----

Fed ne zaman faizi indirecek

Fed ne zaman faizi indirecek
20 Haziran 2019 - 09:12 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, ABD merkez bankası Fed'in Temmuz ve Eylül aylarında 25'er baz puan faiz indirimine gidebileceği tahmininde bulundu

Goldman Sachs, ABD merkez bankası Fed'in Temmuz ve Eylül aylarında gösterge faizi 25'er baz puan düşürmesini beklediğini ve "eğer haber akışı hayalkırıklığı yaratırsa" indirimin 50 baz puan olma olasılığının gözardı edilmediğini kaydetti.

Aralarında Jan Hatzius'un da bulunduğu Goldman ekonomistleri, 19 Haziran'da hazırladıkları notta, tahvil piyasasının önünden gitme ihtiyacının Fed yetkililerini daha büyük çaplı bir faiz indirimine yöneltebileceğini kaydettiler. Banka daha önce, Fed'in bu yıl faizde değişikliğe gitmeyeceği tahmininde bulunmuştu.

Analistler, Fed'in mesajının piyasa beklentilerine nazaran bile daha güvercin olduğuna dikkat çekerek, toplantıdan çıkan en önemli noktaların noktasal grafiklerdeki düşüşün "boyutu", Fed Başkanı Jerome Powell'ın Mayıs ayındaki önceki basın toplantısına nazaran tonundaki değişikliğin katılığı ve açıklamadaki niteliksiz "uygun olarak harekete geçilecek" söylemi olduğunu kaydettiler.

Notta, temel tahminin Fed'in Temmuz ayında 50 baz puandan ziyade 25 baz puan indirime gidebileceği, daha büyük çaplı bir indirimin ise ekonomik resesyon riski için saklı tutulduğu şeklinde olduğu belirtildi. Ancak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) katılımcılarının tahvil piyasası beklentilerinden görünürde artan bir şekilde etkilenmeleri ile birlikte, bu durumun daha büyük bir indirimi destekleyebileceği vurgulandı.

Goldman ekonomistleri, "Tahvil piyasası halihazırda Temmuz ayındaki toplantıda 32 baz puanlık bir faiz indirimini iskonto etmiş durumda ve eğer beklentiler 50 baz puanlık bir indirime doğru yönelirse, FOMC, piyasanın hayalkırıklığına kapılacağı korkusuyla, ekonomik veriler özellikle endişe verici bir tabloyu işaret etmese bile, 50 baz puanlık indirime gidebilir" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)