BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Merkez'in kararının önemini zayıflattı----

Fed Merkez'in kararının önemini zayıflattı

Fed Merkez'in kararının önemini zayıflattı
21 Eylül 2015 - 08:32 www.finansgundem.com

Fed'in geçen hafta faizde değişikliğe gitmemesi, TCMB'nin faiz kararının önemini azalttı

Finans dünyası halen Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen haftaki faiz kararını değerlendirirken, çok az kişi, hatta Türkiye'de varlıkları olanlar bile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı'nın kararını bekleyecek.

Ortodoks olmayan politikaları, günlük faiz hareketleri ile birlikte uzun zamandır Türk Lirası spekülatörlerini şaşırtan Erdem Başçı, şimdi yatırımcılar için pek fazla endişe kaynağı değil. Başçı'nın Fed'den önce Faiz artırımına gitmeyeceğini söylemesinin ardından, yatırımcıların akı, TCMB'nin yarınki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi başka yerlerde, yani Güneydoğu'da artan terör olayları, Suriye ile anlaşmazlık ve yaklaşan seçimlerde olacak.

Londra'da Pioneer Investment Management para yöneticisi Hakan Aksoy, Cuma günü Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "Türk parapolitikası yapıcılarını, Türk varlık sınıfını değerlendirirken, listenin en sonuna koydum" dedi.

Yatırımcılar, gelişen piyasalar arasında bu yıl ikinci en kötü para birimi olan Türk Lirası'ndaki değer kaybını durdurmak için Merkez Bankası'nın harekete geçmesini beklemeyi bıraktı. Türkiye faizinde 1 yüzde puanı artış tahmininin ardından, Bank of America Merrill Lynch, Yellen'ın faizi değiştirmemesi ile birlikte bu tahminini sıfıra çekti.

Türk Lirası dolar karşısında, TSİ 06:35'te yüzde 0.5 değer kazanarak 2.9970 seviyesine çıkarken, 10 yıl vadeli TL bazında tahvillerin faizi 18 baz puan ile 25 Ağustos'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirerek yüzde 10.53'e geriledi.

Londra'da Merrill Lynch International baş gelişen piyasa ekonomisti Türker Hamzaoğlu, Bloomberg News'a Cuma günü yaptığı değerlendirmede, "Fed'in faizi sabit tutma kararı Türkiye'ye, zayıf dolar ve düşük ABD Hazine tahvil faizleri yoluyla can simidi attı," dedi ve "Ancak Türkiye için yapıcı yatırım durumunun bundan daha iyiye gitmemesi, muhtemelen yatırımcıların bu durumu bir tutam tuz olarak değerlendirmesine yol açacak" şeklinde görüş bildirdi.

Faizin bir aylık seyri için beklentileri gösteren endeks Cuma günü 10 baz puan düşerek yüzde 11.4'e indi. Bir aylık faiz beklentisi, Fed'in karar günü bir ayın zirvesine çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)