BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Kashkari: Enflasyonu geri çekeceğiz----

Fed Kashkari: Enflasyonu geri çekeceğiz

Fed Kashkari: Enflasyonu geri çekeceğiz
10 Kasım 2022 - 08:07 www.finansgundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, "Fed, yüksek enflasyonu durdurmak için gerekeni yapacak" ifadesini kullandı.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, politika yapıcıların ABD ekonomisi için yumuşak bir iniş elde etmek için çok çalıştıklarını, ancak yüksek enflasyonu dizginlemekten vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

Kashkari, "Enflasyonu geri çekeceğiz. Yapmamız gerekeni yapmaya kararlıyız" dedi.

Fed, 40 yılın en yüksek enflasyonu ile mücadele ederken, geçen hafta faizleri üst üste dördüncü kez 75 baz puan artırarak %3.75 ila %4'lük bir hedef aralığına yükseltti.

Fed Başkanı Jerome Powell, kararın ardından gazetecilere verdiği demeçte, hayal kırıklığı yaratan verilerin ardından oranların önceden düşünülenden daha yüksek bir zirveye çıkması gerekebileceğini söyledi, ancak yetkililerin gelecek toplantılarından birinde daha küçük bir artışa geçebileceklerini de öne sürdü.

Yetkililer 13-14 Aralık'ta buluşacak. Vadeli işlem piyasalarındaki fiyatlara göre yatırımcılar, artış hızı tahminlerini 50 baz puana düşürmeye eğilimliler.

Kashkari, önümüzdeki ay 50 veya 75 baz puanlık faiz artışlarının masada olduğunu, ancak diğer seçenekleri dışlamadığını söyledi.

Kashkari, "Enflasyonu % 2'ye düşürme taahhüdümüzde birleştik ancak para politikası gecikmeli hareket ediyor" dedi. Kashkari, bazılarının yetkililerin daha da büyük miktarlarda hareket ettiğini savunduklarına dikkat çekerken, bunu yapmama nedeninin Fed'in eylemlerinin talep ve enflasyon üzerinde etki yaratması için geçen süre olduğunu belirtti.

Kashkari: gelecek yıl faiz artışları durabilir

 

Kashkari: Faiz artışlarına ara vermekten çok uzağız

 

Kashkari: Enflasyonda zaferden çok uzaktayız

 

Kashkari: Enflasyonu düşürmek zorundayız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)