BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed izliyor, enflasyon yükseliyor----

Fed izliyor, enflasyon yükseliyor

Fed izliyor, enflasyon yükseliyor
22 Haziran 2021 - 08:39 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, ekonomide 'sürekli iyileşme', enflasyonda kayda değer bir artış görüyor

Fed Başkanı Jerome Powell bugünkü kongre oturumu için hazırlanan sunumunda, ABD ekonomisinin korona virüs pandemisinin etkisi ve devam eden iş piyasası kazanımlarının etkisiyle "sürekli iyileşme" göstermeye devam ettiğini, ancak enflasyonun "son aylarda belirgin şekilde arttığını" söyledi.

Powell, hazırladığı açıklamalarda mevcut para politikasına veya ABD merkez bankasının fiyatlardaki daha hızlı artış nedeniyle ekonomiye verdiği desteği geri çekme planlarını hızlandırmak zorunda kalabileceğine dair ayrıntıya girmedi.

Fed tarafından Pazartesi günü yayınlanan açıklamalarında Powell, enflasyondaki mevcut sıçramanın aslında yavaş bir şekilde erimesi olasılığının yüksek olduğunu düşündüğünü söyledi.

Ayrıca, işsizliğin hala daha düşük ücretli işçileri, en çok Siyahları ve Hispanikleri vurarak, toparlanmanın eşitsiz kaldığına dair endişesini yineledi. Powell, "Fed olarak bizler, toparlanmanın tamamlanması için gereken süre boyunca ekonomiyi desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Powell'ın bugün ABD Temsilciler Meclisi Korona virüs Krizi Alt Komitesi'nde sunum yapması planlanıyor.

Powell, yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşıları devam ettikçe ve ekonominin yeniden açılması devam ederken, istihdam kazanımlarının "önümüzdeki aylarda toparlanması gerektiğini" hissettiğini belirtti ancak yine de "salgın risk oluşturmaya devam ediyor" dedi.

ABD Merkez Bankası’nın işi çok zor!

Dolarda yükseliş geçici mi?

ABD'nin SBK iddianamesinin detayları paylaşıldı

AB'nin ABD Büyükelçisi'nden Türkiye için küstah açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)