BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed ile ilgili bomba iddia!----

Fed ile ilgili bomba iddia!

Fed ile ilgili bomba iddia!
28 Ağustos 2013 - 16:38 www.finansgundem.com

Suriye'ye yönelik olası bir müdahalenin küresel piyasalarda yaşatacağı çalkantıdan dolayı bunlar yaşanabilir...

Batı güçlerinin Suriye'ye müdahaleye hazırlık içerisine girmelerinin Fed'in varlık alımı konusunda vereceği kararda etkili olacağı konuşulmaya başladı.
Marketwatch.com sitesinde Matthew Lynn imzasıyla yayımlanan yazıda 2013 yılı için varsayılan senaryonun artık değiştiği ve Fed'in normal para politikasına dönmesinin sanılandan daha uzun süreceği belirtildi.
Lynn'e göre şu ana kadar varsayılan senaryo olan sonbaharda varlık alımlarının azaltılması ve tahvil faizlerinin yavaşça yükselmesi ekonomik güçlenmeyi sekteye uğratmayacak gibi dururken, Suriye'ye yönelik bir saldırı haberlerinin şimdiden yarattığı çalkantıdan dolayı bu senaryo artık geçerli olmayabilir.
"Varlık alımının sonlandıracağı söylentisi zaten gelişen piyasalarda bir kriz yarattı. Şimdi de Suriye'ye yönelik askeri harekat haberleri bu aşağı yönlü hareketi daha da hızlandıracak" diyen Lynn, bunun daha sonra Avrupa'ya sıçrayacağını da söylüyor.
Lynn yazısında "Çalkantı büyüdükçe küresel toparlanma raydan çıkacaktır. Peki ya bunun net sonucu? Fed planladığından daha uzun süre para bastırmak zorunda kalacak. Başka bir şansı olmayacak" yorumunu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)