BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faizleri artırmalı mı?----

Fed faizleri artırmalı mı?

Fed faizleri artırmalı mı?
06 Mayıs 2015 - 06:44 www.finansgundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Kocherlakota Fed’in gösterge faiz oranını 2015’te artırmaması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota Salı günü yaptığı konuşmada Fed’in gösterge kısa vadeli faiz oranını 2015’te artırmaması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi.

Kocherlakota, “ABD Merkez Bankası hedeflerine en iyi, bu resmi yılda federal fon oranlarını mevcut seviyesinde mevcut seviyesinde tutarak ulaşabilir” ifadesini kullandı.

Fed yetkililerinin çoğu, federal fon oranının bu yıl içinde bir zamanda artırılmaya başlanmasını bekliyor. Faiz oranı Aralık 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutuluyor. Merkez bankası geçtiğimiz ay bu yaz aylarında yapılacak bir artırımına kapıyı açık bırakmıştı. Ancak son dönemde gelen ekonomik verilerin zayıf olması Haziran ayında artırıma gidilmesi ihtimalini düşürdü.

Kocherlakota faizin bu yıl yükseltilmemesine yönelik görüşünü yineleyerek enflasyonun aşırı düşük olduğunu ve ekonomik büyümenin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Nisan ayında Fed’in faiz oranlarını 2016 yılının ikinci yarısında artırmaya başlaması gerektiğini dile getirmişti. Minneapolis Fed Başkanı’nın bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi’nde oy hakkı bulunmuyor.

Kocherlakota, “Enflasyon ve istihdam verileri, ülke olarak daha çok üretip tüketebileceğimizi gösteriyor. Para politikası istenen sonucun yaratılması için kullanılabilir ve kullanılmalı” değerlendirmesini yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)