BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFed faizi yeni başkanla artıracak----

Fed faizi yeni başkanla artıracak

Fed faizi yeni başkanla artıracak
29 Ocak 2018 - 10:22 www.finansgundem.com

Fed'in çarşamba günü faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmezken, bankanın yılın ilk faiz artırımını yeni başkan ile 21 Mart'taki toplantıda yapacağı öngörülüyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yarın başlayacak iki günlük toplantısının ardından kararlar 31 Ocak Çarşamba günü TSI 22:00'da açıklanacak.

Fed Başkanı Janet Yellen'in katılacağı bu son toplantıda faizlerde değişikliğe gidilmesi beklenmiyor. Fed'in faiz aralığı yüzde 1,25-1,50 seviyesinde bulunuyor.

Yellen'in görev süresi hafta sonu itibariyle sona erecek ve Jerome Powell yeni haftaya Fed Başkanı olarak başlayacak.

Fed'in bu yılın ilk faiz artırımını yeni başkan ile 21 Mart'taki toplantıda yapacağı düşünülüyor. Powell, o toplantının ardından ilk kez başkan olarak basın mensuplarının karşısına çıkacak.

Fed üyeleri ne bekliyor?

Bazı Fed üyeleri bu yıl 3 ila 4 Faiz artışı olacağı konusunda görüş belirtirken, güvercin taraf 2 artış öngördüğünü ifade ediyor.

San Francisco Fed Başkanı John Williams 3, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ile Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan 3 veya 4 artış yönünde görüş açıklarken; Chicago Fed Başkanı Charles Evans, artırım için yıl ortasının beklenmesi gerektiğini düşünüyor. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker iki faiz artışını savunurken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, 3 artışın fazla olabileceğini söylüyor.

Öte yandan Goldman ekonomistleri, Fed'in bu hafta düzenleyeceği toplantıda kullanacağı politika dilinde hafif şahinleşme bekliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)