BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faizi ne zaman artırır?----

Fed faizi ne zaman artırır?

Fed faizi ne zaman artırır?
17 Temmuz 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, "Faiz oranları 2015'in ilk çeyreğinde veya daha yakın zamanda artırılabilir" dedi

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, finansal piyasalardaki işaretler ve devam eden ekonomik büyümenin Fed'in faiz oranlarını 2015 ilk çeyrekte veya daha yakın bir zamanda artırabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Fisher yaptığı açıklamada, "Hızlı şekilde iyileşen istihdam resmi,enflasyon cephesinde gelişmeler ve benim bir bankacı, yatırımcı, hedge fon yöneticisi olarak olarak deneyimlerim, beni faiz artırımı bekleyenler ile aynı tarafa koyuyor. Para politikası duruşundu bir
ayarlamaya ihtiyacımız olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Fisher, Fed'in piyasaları Faiz oranlarının tarihi olarak daha normal seviyelere artırılması konusunda hazırlamaya başlaması gerektiğini ifade etti.

Fisher ayrıca, Fed'in tahvil alım programını sona erdirdikten sonra elindeki menkul kıymetlerden vadeleri gelenlerden elde edilen geliri yeniden yatırıma döndünme sürecini yavaşlatmasını istediğini, bunun Fed'in devasa boyutlara ulaşan bilançosunun düşürülmesini sağlayacağını vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)