BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faiz kararını açıkladı----

Fed faiz kararını açıkladı

Fed faiz kararını açıkladı
29 Temmuz 2015 - 21:09 www.finansgundem.com

Faiz artışının değerlendirildiği Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından Fed'in faiz oranlarını değiştirmediğini ifade edildi

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışını değerlendirdiği Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı sona erdi. Banka, beklendiği üzere politika faizini yüzde 0 - 0,25 seviyesinde bıraktı. Toplantının ardından açıklanan raporda, Fed'in faiz oranlarını değiştirmediği ifade edildi.

Faiz oranını sabit tutma kararının oy birliği ile alındığı toplantıda, istihdam piyasasındaki iyileşmenin olumlu ve sağlam temellere dayandığı ifade edildi. Yetkililer ayrıca, istihdam piyasasındaki genel görünümün neredeyse dengeye geldiğini belirttiler.

Fed yetkilileri, işgücü piyasasındaki gevşekliğin azaldığını, bu doğrultuda daha fazla gelişme olasılığının bulunduğunu da eklediler.

Enflasyondaki artışın ise yeterli düzeyde olmadığını ifade eden Fed yetkilileri, enflasyonun orta vadede yükselmesine ilişkin beklentiyi tekrar ederek; tüketici harcamalarının ılımlı düzeyde ve konut piyasasının daha fazla gelişmeye açık olduğunu ifade etti.

Fed yetkilileri, faizleri arttırmak için yeterli düzeyde emin olması gerektiğini tekrarladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)