BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faiz artırımını ertelemeli----

Fed faiz artırımını ertelemeli

Fed faiz artırımını ertelemeli
29 Eylül 2015 - 08:19 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed’in faiz artırımını ertelemesi gerektiğini ve enflasyon risklerinin abartılı olduğunu söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, “ABD para politikası yapıcıları, enflasyon sürdürülebilir yukarı yönlü işaretler gösterene kadar faiz oranlarını artırmayı ertelemeli. Bu işaretler 2016 yılı ortasına kadar gelmeyebilir” dedi.

Evans, Milwaukee’de yaptığı konuşmada, “Faiz artırımından önce enflasyonun gerçekten yukarı yönelmeye başladığına yönelik bugünden daha fazla güven duymak istiyorum. Bence en iyi politika normalleşmeye doğru çok kademeli bir yaklaşım izlemek” diye konuştu.

Evans, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bu yıl oy kullanan bir üyesi. Evans önceki değerlendirmelerinde de Fed’in faiz artırımını gelecek yıla kadar ertelemesi gerektiğini savunmuştu.

ABD Merkez Bankası, Faiz oranlarını 2006’dan bu yana ilk kez artırmadan önce enflasyonun orta vadede yüzde 2’lik hedefe yöneldiğine yönelik “makul derecede güven” duymak istediğini belirtmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)