BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed eski başkanı Bernanke: Hızlı bir toparlanma olmayacak----

Fed eski başkanı Bernanke: Hızlı bir toparlanma olmayacak

Fed eski başkanı Bernanke: Hızlı bir toparlanma olmayacak
08 Nisan 2020 - 08:16 www.finansgundem.com

Eski Fed Başkanı Ben Bernanke'ye göre ABD ekonomisi, korona virüs salgınını yavaşlatmayı amaçlayan tecrit önlemleri nedeniyle bu çeyreği % 30 veya daha fazla küçülme ile tamamlayabilir ve ekonominin temelini geri kazanması birkaç yıl alabilir.

"Genel olarak, ekonomi için çok kötü bir yıl olabilir" diyen Bernanke, şu ana kadar maliye ve para politikası tepkilerinin oldukça iyi olduğunu ve daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını da sözlerine ekledi.

Bernanke, "Ekonomiyi açmak için yapabileceğimiz şeyler var belki de, ama çok daha fazla güven sağlanana kadar ekonominin daha normal bir duruma döneceğini öngörmüyorum ... ekonomiyi açmanın krizi yeniden başlatmayacağına inanıyorum" dedi.

Yine de tarihin, toparlanmanın 2007-2009 mali krizini izleyen süreden çok daha kısa olacağını belirten Bernanke, "ABD ekonomisi toparlanacak ve birkaç yıl içinde bu deneyimin sadece mütevazı işaretlerini gösterecek." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)