BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed, erken zafer ilan eder mi?----

Fed, erken zafer ilan eder mi?

Fed, erken zafer ilan eder mi?
23 Haziran 2021 - 14:54 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) maksimum istihdam seviyesine ulaşma hedefinde erken zafer ilan etmekten kaçınması gerektiğini söyledi.

National Public Radio'ya konuşan Bostic, pandemi sürecinde ABD'de 7,5 milyon istihdamın kaybedildiğini ve Fed'in bu istihdamı geri kazanma mücadelesinde erken zafer ilan etmemesi gerektiğini vurguladı.

Fed'in ABD ekonomisinin nerede durduğunu değerlendirirken bu 7,5 milyon istihdam kaybını her zaman aklında tutması gerektiğini ifade eden Bostic, "Bu hepimizin dikkatle takip etmemiz gereken bir gösterge. Politikalarımızın erken bir zafer ilan etmeye benzer şekilde bir dönüş yapmayacaklarından, çark etmeyeceklerinden emin olmalıyız" dedi.

ABD'de yüksek enflasyon döneminin ilk tahmin edilenden daha uzun süre devam edebileceğini de vurgulayan Bostic, 2-3 ay olarak tahmin edilen yüksek enflasyon döneminin 6-9 ay sürebileceğini belirtti.

Fed izliyor, enflasyon yükseliyor

Borsa yatırımlarındaki 3 büyük risk

Dolarizasyon bankalara kar ettiriyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)