BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed enflasyonu aşağı çekmekte kararlı----

Fed enflasyonu aşağı çekmekte kararlı

Fed enflasyonu aşağı çekmekte kararlı
31 Ağustos 2022 - 09:10 www.finansgundem.com

Fed üyeleri Thomas Barkin ve Raphael Bostic, ABD'de enflasyonun yüksek seyri ve Fed'in enflasyonla mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD'de haziran ayında yüzde 9,1 ile rekor seviyeye çıkan, ardından temmuz ayında yüzde 8,5'e gerileyen enflasyon konusunda Fed mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Amerikan Merkez Bankası, bu doğrultuda faizleri yüzde 2,5'e kadar çıkarmıştı. Sıkılaştırma politikasını sürdürmesi beklenen Fed, enflasyonu aşağı çekmekte kararlı.

Fed'in fiyatlardaki yükselişi yatıştırmak için çabalarını çekinmeden sürdüreceğini belirten Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonda gerilemenin sorunsuz bir süreç de olmayacağını söyledi. 

Resesyon risk olarak kalmaya devam ediyor

"Yüzde 2 enflasyon hedefimize dönmeye bağlıyız ve bu hedefi yakalamak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuşan Barkin, resesyonun bu süreçteki risklerden biri olduğunu da vurguladı.

Bu yıl FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi olmayan Barkin, ABD ekonomisinde yaşanacak bir resesyonun 2008'e benzemeyeceğini, 2008'deki gibi bir felaket olmayacağını da savundu.

Konuşmasında para politikası adımlarının etkilerinin biraz gecikmeli olarak görüldüğüne de dikkat çeken Barkin, "Bu nedenle enflasyonun hemen aşağı gelmesini beklemiyorum" ifadelerini de kullandı.

Faiz artırımını yavaşlatma imkanı

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise, enflasyonun yavaşladığına dair gelecek verilerin kendisinin Fed'in son 2 toplantıda yaptığı 75 baz puanlık faiz artırımlarından daha düşük bir faiz artırımı yapmasına destek vermesini sağlayacağını söyledi.

Bostic, "Eğer gelen veriler, enflasyonun yavaşlamaya başladığını net şekilde gösterir ise, FOMC'nin son toplantılarında yaptığı 75 baz puandan daha az bir Faiz artırımına destek olmak için bize neden verebilir" diye konuştu.

Bununla birlikte Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru getirmeden faiz artırımlarına son veremeyeceğini belirten Bostic, bir süre için daha yüksek işsizlik oranları görülse de faiz artırımlarının durmayacağını vurguladı.

"Bu yaz veriler enflasyon ile mücadelede iyi haberlerin pırıltılarını gösterdi" diye konuşan Bostic, "Burada anahtar kelime parıltı. Enflasyon konusunda zafer ilan etmek için çok erken olduğu açık" dedi.

Williams: Eylül ayı faiz artışının boyutu verilerin toplamına bağlı

 

İsrail Merkez Bankası faiz artışına devam edecek

 

İngiltere'de enflasyon yüzde 22'ye ulaşabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)