BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFed en az üç kez faiz artırmalı----

Fed en az üç kez faiz artırmalı

Fed en az üç kez faiz artırmalı
23 Mart 2016 - 21:51 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Harker, Fed’in yıl sonuna kadar en az üç kez faiz artırmasını tercih ettiğini söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD ekonomisinin son dönemlerde gösterdiği performansı devam ettirmesi durumunda Fed’in önümüzdeki ay faizleri artırmayı düşünmesi gerektiğini ve kendisinin şahsen yıl sonuna kadar en az üç faiz artışını tercih ettiğini belirtti.

Fed’e son dönemlerde katılmış olan Harker, geçtiğimiz haftanın faizleri sabit tutma kararını desteklediğini söyleyerek, “Faizleri artırmamız için elimizde güçlü bir zemin var” dedi.

“Bence artık başlamamız lazım” diyen Harker’ın önümüzdeki yıla kadar para politikası konusunda oy hakkı bulunmuyor. Harker, Philadelphia Fed’in başın 2015 yılı ortasında geçmişti.

Harker, “Ekonomi (güçlü dolar da dahil olmak üzere) birçok zorluğa direnecek durumda, o yüzden bu devam ederse ben 25 baz puanlık daha artışı desteklerim” dedi.

Fed’in Aralık ayında faizleri artırdığı toplantının ardından yayınlanan beklentilere göre bankanın 17 politika yapıcısından dokuzunun bu yıl sonu itibariyle iki faiz artışını, üçünün üç Faiz artışını, dördünün dört faiz artışını, birinin de bir faiz artışını desteklediği görüldü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)