BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed, daha fazla ilerlemeye yakın!----

Fed, daha fazla ilerlemeye yakın!

Fed, daha fazla ilerlemeye yakın!
27 Eylül 2021 - 15:32 www.finansgundem.com

Evans: Fed'in varlık alımlarını azaltmaya yakında başlaması büyük olasılık

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisinin Fed'in tahvil alımlarında azaltıma başlamak için ortaya koyduğu hedeflere doğru "daha fazla ilerleme" çıktısına ulaşmaya yakın olduğunu söyledi.

İstihdam piyasasında iyileşmenin devam etmesi halinde, varlık alımlarında azaltıma başlamak için çıtaya yakında ulaşılmasının muhtemel olduğunu belirten Evans, bunun ardından varlık alımlarında azaltımın başlayabileceğini vurguladı.

Faizler konusundaki patikaya ilişkin de değerlendirmede bulunan Evans, "Kısa vadeli politika faizlerinin izleyeceği patikaya ilişkin gelecekteki kararlar, bana şu anda çok daha açık net geliyor. Bugüne kadarki enflasyon henüz Fed'in hedefin üzerine çıkılması kriterini karşılamıyor" diye konuştu.

Uzun vadeli enflasyon bekleyişlerinin hala hedefin biraz altında olduğuna dikkat çeken Evans, "Fiyatlarda arz ile ilişkili konulardan kaynaklı cari artış, uzun vadeli enflasyon bekleyişleri üzerinde endişe verici bir iz bırakmış değil" dedi.

Evans, Fed'in yüzde 2 seviyesindeki uzun vadeli enflasyon bekleyişleri ile uyumlu sürdürülebilir bir enflasyon üretmeye odaklanması gerektiğinizi belirtirken, arz taraflı sorunların çoğunun gelecek yıl içinde çözülmesini beklediğini de vurguladı.

Lagarde: Enflasyon geçici!

Aşırı dayanıklı borsalarda doğru strateji ne olmalı?

Çin'den 'makro ekonomik' revizyon çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)