BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed büyük bankalar için kriz sonrası kurallarını gevşetti----

Fed büyük bankalar için kriz sonrası kurallarını gevşetti

Fed büyük bankalar için kriz sonrası kurallarını gevşetti
11 Ekim 2019 - 10:10 www.finansgundem.com

Fed, ABD'li büyük bankalar için kriz sonrasında getirilen sermaye ve likidite kurallarını gevşetti

Fed, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasından bu yana bankacılık kurallarında görülen en belirgin değişikliklerden birine gitti. ABD'li düzenleyici sert regülasyonlardan hangi büyük bankaların etkileneceğine karar vermek için yeni bir yöntem belirlemiş oldu.

Fed büyük ABD bankaları için likiditeyi sermaye kurallarını gevşetmeye yönelik kuralları tamamlayarak, varlıkları 700 milyar doların altındaki bölgesel ABD bankaları için mevzuata ilişkin maliyetleri düşürecek bir planı onayladı. Bu grubun içerisinde U.S. Bancorp, Capital One Financial Corp. ve birçok banka mevcut.

Büyüklükleri ve diğer risk unsurlarına bağlı olarak büyük bankaları dört kategoriye ayıracak olan yeni kurallara göre bölgesel bankalar bazı sermaye ve likidite gerekliliklerinden ya tamamen muaf olacak ya da daha düşük bir seviyede sorumlu olacak.

Trump tarafından atanan regülatörler ve Başkan Obama'nın atadığı bir yetkilinin karşı taraflarda yer almasıyla söz konusu değişiklikler Fed'de bölünmeye neden oldu.

Fed'in finansal regülasyon konusundaki temsilcisi Randal Quarles düzenlemeye ilişkin gereklilikleri risklere daha yakından bağlayan bir çerçeve hazırlanması hedefleyen kuralların “bir bakıma finansal krizden bu yana istikrara ilişkin elde edilen kazançlarla uyuşmadığını” söyledi.

Yabancı bankalar için ise tablo daha karışık. UBS Group AG ve Credit Suisse AG gibi bazı bankalar yükümlülüklerinin artırılmasıyla karşı karşıya. Kilit önemdeki bir konu olan, yabancı bankaların ABD'deki şubelerine nasıl yaklaşılacağı konusunda yurt dışındaki düzenleyici kurumlara danışmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, kararını erteledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)