BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed bu yıl faiz artırır!----

Fed bu yıl faiz artırır!

Fed bu yıl faiz artırır!
22 Eylül 2015 - 10:37 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, son dönemdeki zorluklara karşın, Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğini düşündüğünü söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, son piyasa volatilitesinin ABD ekonomisinin ve enflasyonunun görünümüne yönelik riskleri artırsa bile, Fed'in bu yıl faizi artıracağını düşündüğünü kaydetti.

Lockhart, Atlanta'da Pazartesi günü yaptığı konuşmada, geçen hafta faizin sabit tutulması yönünde oy kullandığını işaret ederek, "Kararının yükünün büyük bölümünü, son ve mevcut piyasa volatilitesi civarındaki temkinli risk yönetimine bağlıyorum," dedi ve "Durum sakinleştikçe, daha normal bir faiz ortamına doğru giden yolda ilk politika hareketi için hazır olacağım. Çok kullanılan söylem olan 'bu yıl daha sonra'nın halen işlevsel olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Üç bölgesel Fed başkanı --San Francisco Fed Başkanı John Williams, St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker--, haftasonu yaptıkları açıklamalarda, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faizi sıfır düzeyinde bırakma yönünde karar almasından birkaç gün sonra, merkez bankasının yılsonundan önce faiz artırabileceğini düşündüklerini söylediler.  

Fed Başkanı Janet Yellen, Perşembe günü karar hakkında konuşmak için düzenlediği basın toplantısında, ABD ekonomisi ve enflasyon görünümüne ilişkin artan şüpheler olarak, finans piyasası kargaşası ve Çin ekonomisindeki yavaşlamayı işaret etti. Yellen 24 Eylül'de Amherst, Massachusetts'te konuşma yapacak ve bu konuşmayı Fed'in politika görüşü açıklamak konusuna bir fırsat olarak kullanacak.

Lockhart, Buckhead Rotary Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Fed'in "işgücü piyasasında daha da iyileşme" şeklindeki arzu edilen gereksinime ulaştığını, ancak son volatilitenin enflasyonun yüzde 2 olan Fed hedefine geri döneceğine ilişkin arzu edilen "makul güvene" yönelik kuşkuları ortaya çıkardığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)