BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed bu yıl 2 kez faiz artırır----

Fed bu yıl 2 kez faiz artırır

Fed bu yıl 2 kez faiz artırır
08 Mart 2016 - 14:39 www.finansgundem.com

Wells Fargo baş portföy stratejisti Brian Jacobsen, Fed'in Haziran ve Aralık'ta faiz artıracağını beklediğini açıkladı

31 Aralık itibariyle 248 milyar dolar değerinde fon yöneten Wells Fargo Funds Management baş portföy stratejisti Brian Jacobsen, Fed'in Haziran ve Aralık'ta olmak üzere bu yıl 2 kez faiz artıracağını tahmin ettiğini açıkladı.

Jacobsen, petrol ve doların istikrar kazanmasıyla Fed'in Haziran'da faiz artırabileceğini, bir sonraki Faiz artırımının da Aralık'ta gelebileceğini tahmin ediyor. Jacobsen, ABD'de resesyon ihtimalinin ise yüzde 12 olduğunu söylüyor.

Jacobsen, "Federal fon oranı vadeli kontratlarına göre bu yıl bir veya iki faiz artırımı olabilir. Dolayısıyla, piyasa görüşüne göre ben biraz daha şahin olabilirim. Fed 16 Mart'ta faiz artırmaz ancak Haziran geldiğinde petrol fiyatları ve dolarda istikrar görürsek Fed'in faiz artırma cesareti bir kez daha artacaktır." dedi.

ABD'de resesyon ihtimaline ilişkin soruya Jacobsen, "Modelimi yeni güncelledim ve modelim aslında önümüzdeki 6 ay içerisinde ABD'nin resesyona girme ihtimalinin yaklaşık yüzde 12 olduğunu söylüyor. Dayanıklı tüketim malları siparişlerinin Ocak'ta iyi gelmesi, ve ISM imalat rakamlarının iyi gelmesi sonucunda resesyon ihtimalini son dönemde biraz düşürdüm." dedi.

Jacobsen, Avrupa Merkez Bankası'nın 10 Mart'ta beklentileri aşması, Fed'in 16 Mart'ta faiz artırmaması ve Çin'in iletişimini iyi şekilde devam ettirerek para birimi ve piyasalarında istikrarı sağlaması durumunda, S&P 500 Endeksi'nde yıl sonunda 2,250 puanın hedeflenebileceğini söyledi.

Petrol fiyatları konusunda da yorumda bulunan Jacobsen, yıl sonunda petrolün varil fiyatlarının 40 veya 45 dolara ulaşabileceğini ama fiyatların 30 ila 40 dolar gibi daha geniş bir bantta dalgalanabileceğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)