BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Fed bu ay tahvil alımlarını azaltacak'----

'Fed bu ay tahvil alımlarını azaltacak'

'Fed bu ay tahvil alımlarını azaltacak'
14 Ocak 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, ekonominin ayakları üzerinde sağlam durduğunu söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD ekonomisinin ayakları üzerinde sağlam durduğunu ve tahvil alımlarının azaltılmasını sürdürmeyi desteklediğini söyledi.
Lockhart, 2014 görünümüne yönelik güvenin yükseldiğini, ekonomi üzerindeki belirsizliğin yarattığı ağırlığın azaldığını ve aylık 10 milyar dolar seviyesinde azaltılmasını desteklediğini belirtirken, hisse piyasasının ise hiçbir şekilde "balon" olmadığını dile getirdi. Lockhart'ın bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunmuyor.
Birçok göstergenin, enflasyonun çok düşük olduğunu ortaya koyduğuna da değinen Lockhart, mortgageların ise uygun seviyede olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Lockhart iş gücü piyasasındaki gelişmelere de değinirken, geçtiğimiz ay istihdamın beklenenin altında büyümesine yönelik, "Bir aylık istihdam verisine yönelik aşırı tepki verilmesine karşı dikkatli olunmalı" dedi.

Atlanta Fed Başkanı, ABD ekonomisinin 2014 yılında yüzde 3 büyüyeceği tahmininde bulunurken, yüksek faiz oranlarının ise ekonominin gücünü yansıtıyor olabileceğini ifade etti. Lockhart ayrıca, ters reponun Fed için faydalı bir araç olabileceğini söylerken, ters repo testlerinin de başarılı bir şekilde sonuçlandığını ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)