BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Bej Kitap'ta ılımlı büyüme vurgusu----

Fed Bej Kitap'ta ılımlı büyüme vurgusu

Fed Bej Kitap'ta ılımlı büyüme vurgusu
02 Aralık 2015 - 21:16 www.finansgundem.com

Fed'in ''Bej Kitap'' raporuna göre birçok bölgede ılımlı büyüme devam etti

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "Bej Kitap" raporunda, ülke ekonomisinin artan tüketici harcamaları ile birlikte ılımlı hızda büyümeye devam ettiği belirtildi. 

Fed'in 12 bölgesel şubesinden gelen raporlarla hazırlanan ve Amerikan ekonomisine ışık tutan araştırma raporu "Bej Kitap"ın kasım sayısı bugün yayımlandı.

Ekim ortasından kasım sonuna kadarki dönemi kapsayan rapora göre, ekonomik aktivite, New York haricindeki tüm bölgelerde artış gösterdi. 

Raporda, en çok dikkat çeken tespitlerden biri ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarının ülke genelinde yükselmesi oldu. Ayrıca, iş gücü piyasasının iyileşmeye devam ettiği ve ücretlerin artış gösterdiği kaydedildi.

"Güçlü dolar, zayıf küresel talep, düşük emtia fiyatları sanayiyi zorluyor"
Öte yandan, raporda sanayi sektörüne ilişkin verilerin karışık olduğuna işaret edilirken, "Bazı bölgeler, zayıf küresel talep, güçlü dolar ve düşük emtia fiyatlarının sanayi faaliyetlerini sınırladığını bildirdi" ifadesine yer verildi. Buna karşın, inşaat faaliyetleri birçok bölgede iyileşirken, ev fiyatları ve satışlarının artmaya devam ettiği vurgulandı.  Raporda, aynı zamanda yükselen konut kredisi talebinin ülkedeki bankacılık sektörünü olumlu etkilediği kaydedildi. 

Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor. 

FOMC'nin bu yılki son toplantısı 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artış beklentisinin oldukça yüksek olduğu bu toplantının ardından basın konferansı düzenleyerek, alınan kararları değerlendirecek. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)