BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Bej Kitap'ta ılımlı büyüme vurgusu----

Fed Bej Kitap'ta ılımlı büyüme vurgusu

Fed Bej Kitap'ta ılımlı büyüme vurgusu
14 Ekim 2015 - 21:41 www.finansgundem.com

Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu 'Bej Kitap' raporunu yayımladı.

Fed'in Bej Kitap raporuna göre ekonomi Ağustos ayının ortasından Ekim'in başına kadar ılımlı büyüme kaydetti. Güçlü dolar imalat sanayi ve turizm sektörlerine baskı yaptı.

Washington'da açıklanan ve Fed'in çeşitli bölgelerden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı rapora göre 12 Fed bölgesinden 6'sı 'mütevazı', 3'ü de 'ılımlı' büyüme kaydetti. 

Boston ve Richmond ekonomik aktivitede artış olduğunu bildirirken Kansas City'de ise aktivite düştü. Richmond ve Chicago'da büyüme hızının önceki raporlara kıyasla gerilediği belirtildi. 

Raporda, çoğu bölgede  istihdam piyasasının daraldığı, bazı bölgelerde ucuzlayan enerji ve emtia fiyatlarıyla fiyat baskılarının sınırlandığı belirtildi. 

Bej Kitap'ta ayrıca "Tüketici harcamaları ılımlı şekilde büyürken konut ve ticari gayrimenkul sektörü iyileşti, bankacılık ve finans ise genel anlamda olumlu" ifadelerine yer verildi. 

İmalat sanayiye ilişkin sektörlerin ise karışık görünüm sergilediği ancak genel olarak zayıf performans gösterdiğine yer verildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)