BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Bej Kitap'ta ekonomik iyileşme mesajı----

Fed Bej Kitap'ta ekonomik iyileşme mesajı

Fed Bej Kitap'ta ekonomik iyileşme mesajı
02 Mart 2016 - 21:14 www.finansgundem.com

Fed'in "Bej Kitap" raporu'na göre birçok bölgede ekonomik aktivite iyileşti

ABD Merkez Bankasının 12 bölgesel şubesinin görev alanlarındaki ekonomik aktivitelerle ilgili tespitlerin yer aldığı raporda, Fed'in "Bej Kitap" raporu'na göre birçok bölgede ekonomik aktivitenin iyileştiği belirtildi.

12 bölgeden 7'si ekonominin 'ılımlı hızda' büyüdüğünü açıkladı. Açıklamada güçlü dolar ve küresel çalkantıların ihracatı olumsuz etkilediği kaydedilirken, istihdam piyasası koşullarının ise iyileşmeye devam ettiği vurgulandı.

Kansas City, Richmond ve Atlanta bölgeleri ücret artışlarının yatay kaldığını açıkladı. Yine rapora göre çoğu bölgede tüketici harcamaları artarken otomobil satışları ise yüksek seviyelerde kaldı.

Bej Kitap'ta yer alan analizler, para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleri 2 hafta içinde ekonominin görünümü ve faiz artışını değerlendirmek üzere toplanacak.

Son istihdam, tüketici harcamaları ve enflasyon verileri genel anlamda olumlu olsa da küresel büyüme ve finansal volatiliteye dair endişeler bu ay faiz artırım beklentilerini azalttı. Yatırımcılar 15-16 Mart'taki toplantıda Faiz artırım ihtimalini %12 olarak görüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)