BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Bej Kitap raporu yayımlandı----

Fed Bej Kitap raporu yayımlandı

Fed Bej Kitap raporu yayımlandı
13 Ocak 2016 - 21:44 www.finansgundem.com

Fed'in Bej Kitap raporunda ücretlerin yatay seyretmesine rağmen ekonomide ılımlı büyümenin sürdüğü belirtildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) "Bej Kitap" raporu, ülkedeki sanayi, enerji ve tarım sektörlerinin güçlenen dolar, düşük petrol fiyatları ve zayıf talepten olumsuz etkilendiğini ortaya koydu. Raporda, ayrıca faiz hızı açısından önem taşıyan ücret ve fiyat artışının genişleyen istihdama rağmen düşük kaldığı belirtildi. 

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırma raporu "Bej Kitap"ın Ocak 2016 sayısını bugün yayımladı.

Bankanın 12 bölgesel şubesinin görev alanlarıyla ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı raporda, ekonomik aktivitenin 10 bölgede artmaya devam ettiği bildirildi.

Raporda, büyümenin bu bölgelerden, Philadelphia, Cleveland, Richmond, Chicago, St. Louis Minneapolis ve Dallas’ta "sınırlı", Atlanta ve San Francisco’da "ılımlı", Boston’da ise "yüksek" seviyede gerçekleştiği ifade edildi. 

Sanayi, tarım ve enerji sektörleri zayıfladı
Öte yandan, rapora göre, New York ve Kansas City şubeleri, bölgelerindeki ekonomik aktivitenin bir önceki rapordan bu yana sabit kaldığını kaydetti.

Bununla birlikte raporda "bazı bölgeler, güçlü doların talebi olumsuz etkilediğini bildirdi" ve "Sanayi üretimi, otomobil ve havacılık dışındaki sektörlerde düşmeye devam etti" tespitlerine de yer verildi.

Ayrıca, enerji ve tarım sektörlerindeki zayıflığın da devam ettiğine işaret edilen raporda, tüketici harcamaları, otomobil satışları, turizm ve bazı hizmet sektörlerindeki faaliyetlerin bölgelere göre değişiklik gösterdiği kaydedildi.

İstihdam arttı ama ücretler düşük kaldı
Fed'in raporuna göre, ülkedeki inşaat faaliyetleri birçok bölgede iyileşirken, ev fiyatları ve satışları artışını sürdürdü.

Aynı zamanda, kredi talebi ve kalitesinin çoğu bölgede yükseldiği, temerrütlerin ise azaldığı belirtilen raporda, istihdam ve ücretlerle ilgili tespitler de dikkati çekti.

Raporda, bu başlıklara ilişkin "İş gücü piyasası, yedi bölgede açıkça görülen istihdam artışıyla iyileşmeye devam etti. Dört bölge piyasada bir miktar sıkılaşma olduğunu belirtti. Buna karşın, bölgeler genel ücret ve fiyat artışında çok ufak değişimler olduğunu rapor etti" değerlendirmesinde bulunuldu.

Yılda toplam sekiz kez yayınlanan Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 26-27 Ocak'ta gerçekleştirilecek. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)