BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed başkanları uyardı----

Fed başkanları uyardı

Fed başkanları uyardı
09 Nisan 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası Fed’in önde gelen yetkilileri bankanın gelecekteki adımlarına yönelik uyarılarda bulundu

Fed başkanları Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemdeki kararlarına yönelik uyarılar yaptı. Philadelphia Fed Başkanı Charles Plossser, geçen ay para politikasını sıkılaştırma yönünde atılan adımın ardından, Fed’in bundan sonraki sıkılaştırma adımlarını daha detaylı düşünmesi gerektiğini söyledi.

FAİZ ARTIRIMI NE ZAMAN?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Plosser, “Fed, ABD ekonomisine verdiği desteği aceleci bir şekilde çekme lüksüne sahip değil” dedi. Plosser, ilk faiz artırımının gelecek yıl olmasını beklediklerini bunun tamamen ekonomiden gelecek verilerle belirleneceğini söyledi.

MİNNEAPOLİS FED BAŞKANI: FAİZ DAHA DA DÜŞÜRÜLMELİ

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota da bankaya uyarılarda bulundu. Kocherlakota, Fed’in enflasyon ve işsizlik rakamlarını istenen seviyeye çekmek için daha fazla çalışması gerektiğini söyledi. Minneapolis Fed Başkanı’na göre, Fed bunun için faiz oranlarını daha da düşürmeyi düşünmeli. Kocherlakota, “Bizim burada yapmamız gereken şey, ekonomik iyileşme yolunda her türlü adımın atılacağı mesajı vermek” diye konuştu. Kocherlakota, “Fed Aralık 2008’den bu yana faizleri sıfıra yakın seviyede tutuyor. Bunu daha da düşürmenin yollarını aramalıyız” dedi. Fed’in sıfıra yakın seviyede tuttuğu faiz, bankaların merkez bankasının kasalarında tuttuğu rezervler için ödediği faiz.

GEÇEN AY NE YAPTI?

Fed geçen ay yine varlık alımlarını 10 milyar dolarlık azaltmış, aldığı kararlarda bundan sonra işsizlik rakamlarını kriter olarak almayacağını açıklamış ve Fed Başkanı Janet Yellen ilk kez Faiz artırımının konuşulduğunu söylemişti.

Fed başkanları konuştu ABD Merkez Bankası Fed’in önde gelen yetkilileri bankanın gelecekteki adımlarına yönelik uyarılarda bulundu. Fed başkanları Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemdeki kararlarına yönelik uyarılar yaptı. Philadelphia Fed Başkanı Charles Plossser, geçen ay para politikasını sıkılaştırma yönünde atılan adımın ardından, Fed’in bundan sonraki sıkılaştırma adımlarını daha detaylı düşünmesi gerektiğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)