BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Başkanı'ndan Kongre sunumunda korona virüs vurgusu----

Fed Başkanı'ndan Kongre sunumunda korona virüs vurgusu

Fed Başkanı'ndan Kongre sunumunda korona virüs vurgusu
11 Şubat 2020 - 17:02 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell Kongre'deki sunumunda korona virüsün Çin ve küresel ekonomiye etkilerini yakından takip ettiklerini bildirdi

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in Çin'de ortaya çıkan korona virüs salgınının global ekonomide yaratması olası bozulmaları yakından izlediğini söyledi. 

Powell'ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı yarıyıl sunumunda yer alan bu ifadeler, korona virüsün Fed yetkililerinin faizler konusunda bir sonraki adımlarının onları yükseltmek yönünde değil düşürme yönünde olmasını daha ihtimal haline bir risk olduğu sinyalini verdi.

Powell, basına dağıtılan sunum metninde Fed'in Aralık ve Ocak toplantılarında faizleri sabit tuttuğunu ve bekle-gör modunda olduğunun sinyalini verdiğini, çünkü ticaret konusundaki bazı belirsizliklerin azaldığını ve global büyümenin istikrar kazanıyor olabileceğine dair bazı işaretler alındığını vurguladı.

Fed'in cari bekle-gör politikasının ekonomi istikrarlı büyüme için projeksiyonlara paralel performans göstermeye devam ettiği sürece uygun olmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu ifade eden Powell, "Elbette politika önceden belirlenmiş bir rotada değil. Eğer gelişmeler bizim görünümümüzü kaydedeğer şekilde yeniden değerlendirmemize neden olur ise, buna göre tepki, yanıt veririz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)