BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması----

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması
15 Temmuz 2021 - 20:06 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresi'ndeki ikinci sunumunda fiyat gelişmelerinin özgün olduğunu belirterek, Fed'in riskleri takip ettiğini vurguladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresi'ndeki iki günlük maratonun son gününde enflasyonla ilgili mesajlar verdi.

Powell, enflasyonun rahatsız edici seviyelere gelmesine rağmen Fed'in ABD ekonomisini destekleyici nitelikteki duruşunu savundu.

Powell, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ndeki sunumunda enflasyonun hedef seviye olan yüzde 2'nin üzerinde seyretmesinin ekonominin yeniden açılmasına bağlı bir şok olduğunu söyledi ve "Elbette biz de bu durumdan memnun değiliz" diye konuştu.

Fed Başkanı Powell, ABD'deki fiyat gelişmelerini tarihte eşi benzeri olmayan bir gelişme olarak nitelendirirken, Fed'in gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Powell konuyla ilgili olarak "Temel durumu ve ayrıca riskleri anlamaya gerçekten çabalıyoruz" dedi.

"Enflasyon belli alanlarda odaklanıyor"

Powell, konuşmasında enflasyonun ikinci el arabalar gibi belli alanlarda odaklandığına dikkat çekerken enflasyondaki yükselişlerin geçici olduğu yönündeki düşüncesini yeniden ifade etti.

Fed Başkanı Powell, Çarşamba günü verdiği varlık alımlarının azaltılmasına yönelik tartışmaların devam edeceği yönündeki mesajını da tekrarladı.

Fed halihazırda aylık 120 milyar dolarlık varlık alımı gerçekleştiriyor. Bu alımların 80 milyar doları devlet tahvillerinden oluşurken, 40 milyar dolarlık bölümü de mortgage tabanlı tahvilleri kapsıyor.

Powell'dan sabitkoin açıklaması: Düzenlemeye ihtiyaç var

Powell: Tahvil alımının azaltımına hala çok uzaktayız

Fed: Fiyatlar ortalamanın üzerinde bir hızla arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)