BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Başkanı Powell'dan Delta varyantı açıklaması----

Fed Başkanı Powell'dan Delta varyantı açıklaması

Fed Başkanı Powell'dan Delta varyantı açıklaması
17 Ağustos 2021 - 21:50 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "ABD ekonomisi henüz pandemi öncesi seviyeye dönmedi" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell eğitimciler ve öğrencilerin sorularını yanıtladığı Town Hall toplantısında, "ABD ekonomisi henüz pandemi öncesi seviyeye dönmedi" yorumunu yaptı.

Jerome Powell, "Öyle görünüyor ki virüs bir süre daha hayatımızda olmaya devam edecek. Koronavirüs Delta varyantındaki artışın ekonomi üzerinde gözle görülür bir etkisi olup olmayacağı belirsizliğini koruyor" şeklinde konuştu.

"Salgınla başa çıkmak zorunda kalan öğrenciler olağanüstü bir nesil olacak"

Powell, konuşmasında, Kovid-19 salgınıyla başa çıkmak zorunda kalan öğrencilerin daha hızlı olgunlaşacak ve toplum üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olacak olağanüstü bir nesil olacaklarını öngördü.

Powell, aşılama hızının yavaşladığına işaret ederek "Kovid-19 hala aramızda ve bir süre daha böyle olmaya devam edecek gibi görünüyor." diye konuştu.

İnsanların Kovid-19 salgınına rağmen hayatlarını yaşamak için uyum sağlamayı öğrendiğine dikkati çeken Powell, "Delta varyantının ekonomi üzerinde önemli etkilerinin olup olmayacağının henüz net olmadığını söyleyebilirim" dedi.

Powell, Fed'in Kovid-19 salgının etkilerine müdahalesini de anlatarak acil durum araçlarını etkili bir şekilde kullandıklarını, acil durum ortadan kalktığı için bu araçları tamamen kaldırma sürecinde olduklarını dile getirdi. Kovid-19 salgınında henüz zafer ilan edilemeyeceğini belirten Powell, "Kovid-19 salgını hala ekonomik faaliyete gölge düşürüyor." ifadesini kullandı.

Powell, birçok şirketin iş modellerini yeni dünya düzenine uyarladığını aktardı.

Avrupa borsaları makroekonomik verilerin ardından karışık kapandı

Mozambik’ten özel sektöre '1,8 milyar dolarlık' yatırım çağrısı

Piyasalarda gün sonu 17/08/2021

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)