BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Başkanı Bullard'tan faiz artışı çağrısı----

Fed Başkanı Bullard'tan faiz artışı çağrısı

Fed Başkanı Bullard'tan faiz artışı çağrısı
30 Kasım 2022 - 08:23 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, ekonomik büyümeyi kısıtlayacak düzeyde ek faiz artırımı çağrısını tekrarladı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 2023'te daha sıradan para politikasına dönüş için zemin hazırladığını ifade ettiği ekonomik büyümeyi kısıtlayacak düzeyde ek faiz artırımı çağrısını yineledi.

Bullard, "Politika faizi henüz yeterince kısıtlayıcı kabul edilebilecek bir düzeye ulaşmadı" dedi ve tahminlerin en az %4,9'luk bir orana ihtiyaç duyulacağını gösterdiğini söyledi.

Bullard, Federal Açık Piyasa Komitesine (FOMC) atıfta bulunarak, "Politika faizi, sonunda FOMC'nin enflasyon üzerinde anlamlı bir aşağı yönlü baskı oluşturmaya yeterli olduğuna karar verdiği bir seviyeye ulaşacak. Buradan, FOMC politika faizini sıfıra yakın bir seviyeden enflasyon ortamına uygun görülen bir seviyeye çıkarmak zorunda kalmadan gelen verilere göre yukarı veya aşağı ayarlayabilir” dedi.

Bullard pazartesi günü yaptığı açıklamada, finans piyasalarının, politika yapıcıların enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarını yükseltmede gelecek yıl daha agresif olma ihtimalini hafife aldıklarını söylemişti.

Fed yetkilileri, 13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdikleri yılın son toplantısında, gösterge Faiz oranını %3,75 ila %4 hedef aralığına yükselten dört ardışık 75 baz puanlık artışın ardından, gösterge faiz oranını 50 baz puan artırmayı planladıklarının sinyalini verdiler. .

Bullard: Daha fazla faiz artışına ihtiyaç var

 

Bullard: Güçlü istihdam faiz için Fed'e alan sağlıyor

 

Bullard: Fed faiz konusunda önden yükleme yapmalı

 

Bullard: Kaos istemiyorsak enflasyon düşmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)