BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFED bankaları siber saldırı konusunda uyardı----

FED bankaları siber saldırı konusunda uyardı

FED bankaları siber saldırı konusunda uyardı
14 Ocak 2020 - 11:27 www.finansgundem.com

Uzmanlar siber saldırıların bankacılık sistemlerini tehlikeye atması halinde finansal sistemler için ciddi sonuçlar doğurabileceğini söylüyor

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan Merkez Bankası (FED)’in yaptığı araştırmada; ABD bankacılık sistemi üzerinde iyi planlanmış bir siber saldırının, ABD'nin finansal istikrarı üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olacağını ortaya çıkardı.

Banka analistleri Thomas Eisenbach, Anna Kovner, and Michael Junho Lee bankalar arasındaki ödeme yöntemlerinin işlevlerini bozan siber saldırılara karşı nasıl tepki vereceğini inceledi. Makale, ödeme sistemine dâhil olan en büyük beş bankayı etkileyen bir saldırı olursa ne olacağını belirtti.

ABD’nin büyük bankalarından herhangi birine bu bankaların ödeme yöntemlerini etkileyecek bir siber saldırı, muhtemelen sistemdeki diğer birçok bankanın likiditesini derinden etkileyecek.  Saldırının diğer bankaları etkilemesiyle açığın boyutu artacak.  

Araştırmada bankaların ödeme yöntemi sistemleri siber saldırıların ana hedefi olabileceğine dikkat çekildi.

ABD hükümetine, müttefiklerine veya bankacılık sektörü de dahil olmak üzere altyapıdan sorumlu şirketlere karşı siber saldırılar konusundaki endişeler, İranlı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden sonra arttı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)