BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed bankaları inceliyor----

Fed bankaları inceliyor

Fed bankaları inceliyor
13 Ocak 2014 - 11:08 www.finansgundem.com

Fed, döviz kurlarında manipülasyon yaptıkları iddiasıyla bankaları soruşturuyor

ABD Merkez Bankası, dünyanın en büyük bankalarındaki traderları, döviz manipülasyonu yapmış olabilecekleri iddiasıyla soruşturuyor. Soruşturmalar, regülatörlerin kusurlu davranış aradığı dönemde, zayıf kontrollerinden ötürü şirketlerin cezalandırılma riskini artırıyor.
Konuya dair doğrudan bilgisi olan bir kaynak, Amerikan banka şirketlerini denetleyen Fed'in de Londra'dan Washington'a günlük 5.3 trilyon dolarlık döviz piyasasında kâr amacıyla traderların fiyatları manipüle edip etmediğini araştıran yetkililer arasında olduğunu söyledi.

Eski ABD federal savcılarından, Shulman Rogers Gandal Pordy & Ecker PA'nın avukatlarından Jacob S. Frenkel, Fed'in bankalarda, traderların döviz manipülasyonuna imkan verecek kontrol ve denetim eksikliği bulmaları hâlinde bankalara ne kadar ceza vereceği konusunda sağduyulu davrandığını belirtti.

Fed geçtiğimiz yıl İran'daki ambargoları delme ve türev işlemlerinde usûlsüzlük vakalarında devlet ve federal yetkililerle çalışarak, iç kontrol eksikliklerini cezalandırmıştı.

Döviz kurları her gün Londra'da 16:00'da "düzeltme" denilen 1 dakikalık işlemlerle kararlaştırılıyor. Traderlar, 60 saniyelik sürenin öncesindeki siparişleri bir noktada toplayarak, kuru yukarı ya da aşağı itebilir.

Euromoney Institutional Investors'ın Mayıs'taki anketine göre Deutsche Bank AG, Citigroup Inc., Barclays Plc ve UBS AG'nin yabancı forex işlemlerinin yarısından fazlasını kontrol ettiğini söyledi.
Fed sözcüsü Barbara Hagenbauch, soruşturmalara ilişkin konuşmayı reddetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)