BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFed aynı hatayı ikinci kez yapıyor olabilir----

Fed aynı hatayı ikinci kez yapıyor olabilir

Fed aynı hatayı ikinci kez yapıyor olabilir
30 Eylül 2020 - 13:47 www.finansgundem.com

Fed son ekonomik krizde yaptığı en büyük hatayı tekrarlıyor olabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası yetkilileri her zaman ekonomiyle ilgili güven ve iyimserlik arasındaki ince çizgiyi korumalı. Diğer yanda zor zamanlarda da gerçekçi olmalı.

Gerileme sinyalleri veren finansal piyasalarla ya da tüketici güvenindeki düşüşlerle ilgili endişeler, sıklıkla Fed’in politika belirleyicilerinin geleceğe dair güllük gülistanlık tavrıyla karşılaşıyor. Bu durum da kurumun prestijine uzun vadede gölge düşürebilir.

Şimdilerde hakim olan görüş, bu ekonomik düşüşten iyileşmenin, 2007-2009 yılları arasındaki resesyonu takip eden iyileşme sürecinden daha hızlı olacağına yönelik.

Yetkililer pandeminin hemen sonrasında, ekonominin ikinci çeyrekte düşüşe geçeceğini ancak üçüncü çeyrekte “v şeklinde bir iyileşme” izleyerek yeniden canlanacağı görüşünde. Fed’in tavrı bu görüşe ihtimal vermiyor ve işsizlik halen %8,4 seviyesindeyken, oldukça imkansız görünüyor.

Ancak Fed’in Eylül ayı için yaptığı ekonomik projeksiyonlardaki bakış açısı, halihazırda yakın geçmişle kıyaslandığında güçlü görünüyor ve bunun tam olarak neden bu şekilde olduğu hala belirsiz.

Son ekonomik iyileşmenin gerçekleşmesi on yıldan fazla sürdü. Bu sefer, Fed’in tahminlerine göre, ekonomi 3 yıl içinde eski kapasitesine geri dönecek. Büyümenin aldığı darbe ve insanların üzerindeki etkisi çok daha sert ve uzun süreli olsa da tahminler bu yönde.

Belki de en ‘boğa’ taraftarı yorum, Fed’in St. Louis şubesi Başkanı James Bullard’dan geldi. Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “ABD’nin gayrisafi yurtiçi hasılasının 2020 yılı sonunda, 2019’un ortalama seviyesine ulaşma şansı çok düşük” dedi.

Fed yetkilisi Randall Quarles ise Uluslararası Bankacılar Enstitüsü’nde “Korona virüs döneminde iyimserlik” başlıklı bir konuşma yaptı:

“Ekonomi tüm tahminlerden daha hızlı canlandı” dedi. Ancak “tam iyileşme için uzun bir yol var” diyerek uyarıda bulundu.

Fed’in bağımsızlığının günleri sayılı

 

Fed Başkanı Powell'dan ekonomik toparlanma için kararlılık açıklaması

 

Fed: Faizler yıllarca artırılmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)