BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Atlanta Başkanı faiz artırımı için tarih verdi----

Fed Atlanta Başkanı faiz artırımı için tarih verdi

Fed Atlanta Başkanı faiz artırımı için tarih verdi
25 Eylül 2014 - 21:31 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart faiz artışının 2015 ortası ila sonuna doğru gelebileceğini belirtti

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, istihdam piyasasında görülecek iyileşme ve enflasyon artışının 2015 ortası veya sonrası için faiz artışı koşullarını oluşturabileceğini söyledi.

Jackson, Missisipi’de yapacağı konuşma metninde Lockhart “ 2015 ortası veya biraz daha sonrasında faiz artışı koşullarının olgunlaşmasını bekliyorum” dedi.

Fed Açık Piyasa Komitesi geçen hafta aylık tahvil alımını 10 milyar dolar daha aşağı çekerek 15 milyar dolara indirmiş ve gösterge Faiz oranını ‘kayda değer’ bir süre daha düşük tutacağı noktasındaki taahhüdü yinelemişti.

Lockhart bu yılın ikinci yarısında ve önümüzdeki yıl yüzde 3’lük bir büyüme beklentisini dile getirirken, enflasyonun da kademeli olarak Fed’in yüzde 2’lik hedefine yaklaşacağı tahmininde bulundu. Görünümüne ilişkin risklerin makul derecede dengeli olduğunu ifade eden Atlanta Fed Başkanı, çok düşük enflasyonun görüldüğü dönemin uzaması noktasında endişeleri olduğunu söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)