BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed Aralık ayı tutanakları açıklandı----

Fed Aralık ayı tutanakları açıklandı

Fed Aralık ayı tutanakları açıklandı
07 Ocak 2015 - 21:18 www.finansgundem.com

Fed Aralık ayı toplantı tutanaklarında yetkililerin Nisan ayından önce faiz artışı beklemediği ortaya çıktı

ABD Merkez Bankası Fed Aralık’ta düzenlenen Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda Fed yetkililerinin çoğunluğunun Nisan'dan önce faiz artışı beklemediği ortaya çıkarken, bazı politika yapıcıların enflasyonun çok düşük kalabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

Tutanaklarda "Katılımcıların çoğu 'sabırlı' ifadesinin faiz artışının en az iki toplantıda daha gelmeyeceği şeklinde yorumları" denildi. Tutanaklar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın FOMC sonrası yaptığı konuşmada Faiz artışının zamanlaması ile ilgili değerlendirmesine çoğu üyenin katıldığını gösterdi.

ABD ekonomisinin güçlenmesi ve işsizliğin 6 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ile birlikte, FOMC Aralık'ta faizlerin kayda değer bir süre kalkmayacağı yönündeki ifadeyi kaldırma kararı aldı.

Bazı Fed yetkililerinin geçen ay enflasyon görünümü ile ilgili endişelerini ifade ettiklerini belirtilirken, "Katılımcıların bir kısmı enflasyonun yüzde 2 hedefinden aşağıda kalmaya devam etme riski olduğunu belirterek, bunun komitenin güvenilirliğini zedeleyebileceğini dile getirdiler" denildi.

Fed 16-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen toplantıda faiz artışı için sabırlı olacağını açıklamış, Başkan Yellen ilk artışın Nisan'dan önce gelmeyeceğini belirtmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)