BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed 2015 yılında faizi sabit tutmalı----

Fed 2015 yılında faizi sabit tutmalı

Fed 2015 yılında faizi sabit tutmalı
09 Ekim 2015 - 08:01 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomists Stiglitz, Fed'in ABD ekonomisini desteklemek için faizi 2015 yılında sabit tutması gerektiğini söyledi

Nobel ödülü sahibi ekonomist Joseph Stiglitz, Fed'in ABD ekonomisini desteklemek için 2015 yılında politika faizini sabit tutması gerektiğini söyledi. ABD Hazine tahvilleri, güvenli liman talepleri ile birlikte değer kazandı ve küresel hisse senetleri endeksini üst üste ikinci yılda da geçmeye yöneldi. 

Stiglitz, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantıları için bulunduğu Lima'da Bloomberg'e verdiği mülakatta, "Amerikanın toparlanması cansız," dedi ve Fed'in bu yıl harekete geçip geçmeyeceğine ilişkin sor üzerine ise, "Umarım geçmez" dedi.

ABD Hazine tahviileri, yavaşlayan büyüme işaretleri ve düşük enflasyonun yatırımcıları Fed'in faiz artırımını erteleyeceği düşüncesine sevketmesinden en fazla yararlanan yatırım araçları arasında yer alıyor. ABD'de bugün açıklanacak diğer bir enflasyon göstergesi olan ithal mal fiyatlarının beklendiği üzere yıllık bazda düşünü 14'üncü güne taşıması durumunda, bu durum, enflasyonun zayıflamakta olduğunun son göstergesi olacak ve tahvil faizlerinin azalmasını sağlayacak. Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi üç yılı aşkın süredir yüzde 2 olan enflasyon hedefinin altında. 

ABD hükümet rtahvilleri Cuma günü, iki günlük düşüşün ardından yükseldi. On yıl vadeli tahvillerin faizi iki baz puan gerileyerek, Tokyo saati ile 12:18'de yüzde 2.08'e indi. Yüzde 2 faizli ve Ağustos 2025 vadeli tahvillerin fiyatı 6/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 1.88 dolar yükselerek 99 9/32 seviyesine çıktı.

ABD Hazine tahvilleri, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu yıl yüzde 1.6 getiri sağlarken, küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 1.4 düşt6ü. 2014 yılında, ABD tahvilleri yüzde 6.2 yükselirken, küresel hisse senetleri yüzde 4.8'lik bir çıkış gerçekleştirmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)