BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED 2008 krizinin tutanaklarını yayınladı----

FED 2008 krizinin tutanaklarını yayınladı

FED 2008 krizinin tutanaklarını yayınladı
22 Şubat 2014 - 01:59 www.finansgundem.com

Lehman Brothers'ın iflasının ardından bankalara destek konusunda farklı düşünen uzmanları dönemin Fed Başkanı Bernanke ikna etmiş

FED tutanakları, 2008 krizinin olası boyutlarını tahmin etme zorluğunu gösterdiği kadar alınacak tedbirler konusundaki farklı görüşleri yansıtıyor. 
Amerikan Merkez Bankası (FED), 2008 yılındaki finansal kriz zamanında yapmış olduğu Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantılarının tutanaklarını yayınladı. Tutanaklara göre FED uzmanları, yatırım Bankası Lehman Brothers’ın iflas etmesinin piyasalara olan etkileri konusunda farklı görüşlerini ortaya koyuyor. Bazı üyeler, etkinin sınırlı kalacağını savunurken büyümenin fazla etkilenmeyeceği görüşünü dile getiriyor.
Alınacak tedbirler konusunda faiz indiriminde aşırıya kaçılmasının piyasalarda panik havası yaratabileceği yolunda kaygılar ortaya konuyor. 
Zorda bulunan bankalara destek vermenin finansal sistemde ahlaki zafiyet yaratıp yaratmayacağı yolundaki kaygılar dönemin FED Başkanı Ben Bernanke tarafından müdahale etmemenin maliyetinin sistemde çok daha fazla sorun yaratabileceği yolundaki ifadesiyle gideriliyor. Karar alma toplantısında üyeler, krizin yarattığı ortamda ekonominin bütünüyle ilgili değerlendirme ve tahmin yapmanın zorluğuna değinirken, alınacak tedbirler konusunda ellerinde net bir kılavuz olmamasından yakınıyor.
Gözlemciler riskli konut kredileri üzerinden tetiklenen 2008 krizine FED’in savunmasız yakalandığına dikkati çekiyor. Krizin hemen ardından FED’in benzeri görülmemiş bir şekilde piyasaya para vermesi daha büyük paniğe yol açmadan krizi kontrol edip alınacak tedbirler konusunda zaman kazanma çabası olarak değerlendiriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)