BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFDIC: Banka iflaslarından doğan maliyeti büyük bankalar karşılamalı----

FDIC: Banka iflaslarından doğan maliyeti büyük bankalar karşılamalı

FDIC: Banka iflaslarından doğan maliyeti büyük bankalar karşılamalı
30 Mart 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun, son banka iflasları nedeniyle karşı karşıya kaldığı yaklaşık 23 milyar dolarlık maliyeti büyük bankaların ödemesini istediği bildirildi.

Son banka iflaslarından kaynaklanan yaklaşık 23 milyar dolarlık maliyetle karşı karşıya kalan ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) söz konusu maliyetin büyük bir kısmını ülkenin en büyük bankalarına yönlendirmeyi değerlendirdiği aktarıldı.

Bloomberg'in konu hakkında bilgisi olan isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, yetkililerin, maliyetin büyük bir kısmını çok daha büyük finansal kuruluşlara yönlendirerek topluluk bankaları üzerindeki baskıyı sınırlamak istediği belirtildi.

Bunun JP Morgan Chase, Bank of America ve Wells Fargo gibi bankaları milyarlarca dolarlık katkı sunmasını gerektirebileceğine işaret edilen haberde, söz konusu değerlendirmenin boyutunun ve zamanlamasının belirlenmesine yönelik görüşmelerin erken aşamada olduğu kaydedildi.

FDIC Başkanı Martin Gruenberg, son banka iflasları ve federal düzenleyicilerin müdahalesine ilişkin ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesinde dün düzenlenen oturumda, Silikon Vadisi Bankasının (SVB) iflasının 128 milyar dolar büyüklüğündeki mevduat sigorta fonuna maliyetinin 20 milyar dolar, Signature Bankın maliyetinin ise 2,5 milyar dolar olduğunun tahmin edildiğini belirtmişti.

Banka krizi için FED ve FDIC devrede

 

ABD bankalarından sıkılaştırma hamlesi

 

Fed'den bankalar için yeni adım: Yeni yasa

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)