BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFDA, bu hafta mentollü sigarayı yasaklamaya hazırlanıyor----

FDA, bu hafta mentollü sigarayı yasaklamaya hazırlanıyor

FDA, bu hafta mentollü sigarayı yasaklamaya hazırlanıyor
28 Nisan 2021 - 12:59 www.finansgundem.com

FDA’nın kararı ile mentol tütünü hemen yasaklanmasa da bunu yapmak için birkaç yıl sürebilecek olan kural koyma sürecini başlatacak.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), açılan bir dava ve yapılan başvurular neticesinde bu hafta sigarada mentolü yasaklamak için harekete geçecek gibi görünüyor.

FDA'nın kararı mentolü hemen yasaklamayacak, aksine bunu yapmak için yıllar sürebilecek kural koyma sürecini başlatacak.

Siyah Sağlık ve Eşitlik Merkezi'nin yönetici direktörü Delmonte Jefferson, sigaradaki serinletici aromanın sigaraya başlamayı kolaylaştırdığını gösteren on yıllara dayanan verilere atıfta bulundu ve ekledi : "Rüzgarlar kesinlikle bizim lehimize,"

Mentol solunduğunda boğazda bir soğuma hissi yaratarak sigaranın sert tadı ve nikotinin tahrişini azaltır. ABD’deki afrika kökenli işçicilerin büyük çoğunluğu mentollü sigara kullanıyor. Ve siyah erkekler ve kadınlara, daha erken, potansiyel olarak daha tedavi edilebilir bir aşamada akciğer kanseri teşhisi konma olasılığı beyaz Amerikalılara göre çok daha az. Ancak yine de siyah erkekler, ülkedeki en yüksek akciğer kanseri ölüm oranına sahip.

FDA, 2013 yılında ajansa gönderilen ve mentolü sigarada bir tat olarak yasaklamaya çağıran bir vatandaş dilekçesine yanıt vermek için Perşembe günü mahkeme kararıyla bir son tarihle karşı karşıya. FDA o sırada harekete geçmeyince, iki grup - Afro-Amerikan Tütün Kontrolü Liderlik Konseyi ve Sigara ve Sağlık Üzerine Eylem - dava açtı.

Perşembe gününden önce bir karar alınabilir. Ve dava sadece normal sigaradan bahsettiği için, elektronik sigaraların ve mentol içeren diğer tütün ürünlerinin etkilenip etkilenmeyeceği belli değil.

FDA, o zamanki Komisyon Üyesi Dr.Scott Gottlieb'in liderliğinde 2018'de mentol aromasını yasaklamaya hazırlandı , ancak süreci ilerletemedi.

Mentol yasağının bazı savunucuları, Black Lives Matter hareketine ulusal bir odaklanmanın ajansı hemen harekete geçmeye teşvik edebileceğini söylüyor.

Arkansas Üniversitesi Tıp Bilimleri Tütün Araştırma Merkezi direktörü Pebbles Fagan da dahil olmak üzere, diğerleri FDA'nın harekete geçeceğinden daha az emin. Teşkilatın mahkemeden daha fazla süre isteyerek cevabı ertelemesi mümkün.

Yasaklama sürecini başlatma kararı bu hafta gelse bile, Fagan, bu hareketin "2020'de ortaya çıkan sosyal sorunlardan kaynaklanacağına" şüpheyle yaklaştığını söyledi ve ekledi: “FDA bir yasakla ilerlemeye karar verirse, mentol bir gecede kaybolmayacaktır. Özünde, böyle bir duyuru, sadece halka ve tütün endüstrisine, ajansın sigaradaki aromayı yasaklamayı planladığını söylemenin bir yolu olacaktır. Kural koyma sürecinin sonuçlandırılması ve uygulanması muhtemelen birkaç yıl alacaktır. Bu, mentol içenleri hedef alan sigara bırakma programlarını artırmak için zaman sağlayacaktır.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)