BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFCA’in yeni hedefi ünlü kripto milyarderi----

FCA’in yeni hedefi ünlü kripto milyarderi

FCA’in yeni hedefi ünlü kripto milyarderi
20 Eylül 2022 - 17:49 www.finansgundem.com

Kripto milyarderi Sam Bankman-Fried’ın kripto borsası FTX, İngiltere’nin mali düzenleme kuruluşunun hedefi oldu. FCA, kripto firmasının yetkili olmadığını ve müşterilerin işler ters giderse paralarını kaybedeceğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin mali düzenleme kurumu ünlü kripto milyarderi Sam Bankman-Fried’ın kripto borsası FTX’i kullanan tüketiciler için uyarı yayınladı. İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Bahama merkezli kripto borsasının İngiltere’de yetkisi olmadan ürün ve hizmet verdiğinin anlaşıldığı uyarısında bulundu.

Financial Times’ın haberine göre açıklamada, “Bu firma bizim tarafımızdan yetkilendirilmiyor ve İngiltere’deki insanları hedef alınıyor” denildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dünyanın en büyük dijital varlık borsalarından biri olan FTX'e karşı yapılan hamle, FCA ile Binance arasındaki savaşın ardından İngiltere'nin genellikle düzenlenmemiş olan kripto para birimleri dünyasını kontrol etme çabalarını artırdığını işaret ediyor.

FCA, geçen yıl Binance'e müdahale etmiş ve "karmaşık ve yüksek riskli finansal ürünlerinin tüketiciler için önemli bir risk oluşturduğunu” açıklamıştı. Ayrıca dünyanın en büyük kripto borsasının bazı temel sorgularına cevap vermede dahi "başarısız" olduğunu ve genişleyen grubun denetlemeyi imkansız hale getirdiğini de eklenmişti.

FTX'in başlıca rakiplerinden biri olan Binance, düzenlemelere tamamen uyma ve İngiltere'de denetim için yeniden başvurma sözü verdi.

FTX sözcüsü, düzenleyicinin tüketicileri kripto borsasını taklit eden dolandırıcılar hakkında uyarmayı amaçladığına inandıklarını söyledi. Zira düzenleyicinin listelediği bazı telefon numaralarının dolandırıcılıkla bağlantılı olduğu bildirilmişti.

Bununla birlikte, sözcü, FCA tarafından tanımlanan internet sitesinin (ftx.com) şirketin gerçek internet sitesi olduğunu kabul etti. Kripto borsasından yapılan açıklamada, “Bunu inceliyoruz ve düzenleyicilerle iletişim kuruyoruz. Mümkün olan en kısa sürede uyarılara cevap vermemiz önemlidir ve daha fazla bilgi ortaya çıkarsa güncellemeler yayınlayacağız” ifadelerine yer verildi.

Bir FCA kılavuzuna göre, kripto borsası ve cüzdan sağlayıcıları, dijital varlık faaliyetlerinin "İngiltere'deki işletmeler yoluyla sürdürülmesi" durumunda, kara para aklamayla mücadele denetimi için FCA'ya kaydolmak zorunda.

FCA ve dünyadaki diğer finansal düzenleyici kurumlar, tüketicileri koruma ve kripto borsalarına standartlar empoze etme konusunda zorluklarla karşı karşıya kaldı. Zira söz konusu şirketlerin büyük bir kısmı düzenleyicilerin yetki alanlarının dışında işlem yapıyor. Hem FTX hem de Cayman Adası'na kayıtlı Binance, ABD makamlarını yatıştırmak için Amerikan iştirakleri kurdu, ancak uluslararası üslerine diğer ülkelerde hizmet sunuyorlar.

FCA, FTX ile uğraşan İngiltere müşterilerinin Finansal Ombudsman veya Finansal Hizmetler Tazminat Programı gibi İngiltere’deki tüketici koruma programlarına erişemeyeceğini ve "işler ters giderse paralarını geri alma olasılıklarının düşük olacağını" söyledi.

Kriptoda siber saldırı! 160 milyon dolar çalındı

 

Kriptoların ödeme aracı olarak kullanılması talebinde ciddi düşüş

 

Kripto pazarının değeri 1 trilyon doların altında

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musaddık20 Eylül 2022 21:35

    Yalanlarınızı ..kim çevrene bak bir kimse kazanmışmı böyle sahtekarları vitrine çıkarıp oluşan sömürü düzeninden nemalanmak çakalların kurdugu zavallı hayalperestler üzerinden