BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFCA’den bankalara dolandırıcılık uyarısı----

FCA’den bankalara dolandırıcılık uyarısı

FCA’den bankalara dolandırıcılık uyarısı
15 Haziran 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

İngiltere’nin piyasa düzenleyicisi kuruluşu FCA bankaların internet dolandırıcılığıyla olan mücadelesinin yeterli seviyede olmadığını konusunda uyardı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi’nin (FCA) İcra Birimi Başkanı Mark Steward İngiltere Parlamentosu’na verdiği demeçte, korona virüs kısıtlamaları sonrasında meydana gelen internet dolandırıcılıklardaki ve sahtecilikteki artışla mücadele etmek için bankaların yeterli çaba göstermediğini söyledi.

Steward parlamentoya yaptığı açıklamalarında "Bana kalırsa kanıtlar bankaların daha fazlasını yaptığını gösteriyor. Asıl soru, bundan daha fazlasını yapmalılar mı? Ek olarak atılması gereken adımlar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

FCA yetkilisi korona virüs salgını sırasında insanların internette daha fazla zaman geçirmesiyle birlikte internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda ve sahtecilikte çarpıcı bir artış olduğunu söyledi. FCA yetkilisi, “Neredeyse kilitlenmenin başlamasıyla aynı anda ani bir artış gördük” ifadelerine yer verdi.

Steward, FCA'nın 2020'de internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklar hakkında 1.200'den fazla uyarı yayınladığını ve bunun 2019'daki rakamlara göre %100'lük bir artış olduğunu söyledi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, FCA bu yıl şimdiden 600'den fazla uyarı yayınladı ve bu da yine %100'lük bir artış görüleceğinin sinyallerini veriyor.

Steward, bankaların FCA'in tüketicileri koruma stratejisinin "temel taşı" olan uyarı listesinden daha fazla yararlanması gerektiğini söyledi. FCA yetkilisi "Uyarı listesi artık o kadar önemli bir silah haline geldi ki, listenin içerisinde bulunup müşteri olabilecek kişilere karşı dikkatli olunması için bankalar tarafından da kullanılması gerektiğini düşüyoruz” dedi.

FCA İcra Birimi Başkanı, uyarı listesinin "herhangi bir mali suç stratejisinde kilit bir dayanak" haline gelmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Steward, dolandırıcılık sayılarındaki artışın ölçeği göz önüne alındığında, FCA'in herkesi tekrar yaptırıma sokamayacağı bir yaklaşımını benimsediğini zira yaptırımlar için geçen sürenin tüketicileri korumasız bırakacağını söyledi.

FCA yetkilisi bu nedenle, halkı belirli firmalarla iş yapmaması konusunda uyaran bildirimleri yayınlama hızının artırıldığını söyledi.

Sosyal medya uyarısı

Steward, FCA’in günde birkaç kez internet taraması yaptığını ve şüphe oluşturan unsurlar için 24 saat içinde uyarıların yaptığını söyledi. FCA İcra Birimi Başkanı sosyal medyanın dolandırıcılıkların üretiminde güçlü bir alan haline geldiğini ve piyasa düzenleyici kurumun bu alan üzerinde kontrol sahibi olmadığını söyledi. Steward bu nedenle uyarıların bankaların dolandırıcılığı tespit etmesine ve bildirmesine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Pandeminin ilk günlerinden bu yana internet dolandırıcılığı konusu finansın en önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. İngiltere Ulusal Dolandırıcılık İstihbarat Bürosu pandemiden sadece on hafta sonra, 2,3 milyon sterlinin dolandırıcılar tarafından ele geçirilmiş olabileceğini bildirmişti.

Avrupalılar yolsuzluk ve rüşvetten şikayetçi

 

Morgan Stanley’den ofise dönüş çağrısı

 

Finansal sağlık için geç olmadan alınması gereken 4 önlem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)