BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFCA 50 kripto firmasını soruşturuyor----

FCA 50 kripto firmasını soruşturuyor

FCA 50 kripto firmasını soruşturuyor
04 Mart 2022 - 18:06 www.finansgundem.com

Kripto dolandırıcılığı mali düzenleme kuruluşlarının en güncel sorunu olmaya devam ediyor. Son yayınlanan bir rapora göre FCA İngiltere’de 50 kripto firmasına ilişkin soruşturmalarını sürdürüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) geçen yıl altı aylık dönemde kripto firmalarıyla ilgili 300’den fazla dava açtı. Finextra’nın haberine göre söz konusu şirketler için kriminal soruşturmaları da dahil olmak üzere 50 soruşturma devam ediyor.

FCA yeni ana akım kripto dünyasında dolandırıcılık işlemleri ve yetkisiz işlemler yapan şirketlerin patlaması karşısında zorlanıyor. FCA’in konuyla ilgili internet sitesin ScamSmart’den yayılan verilere göre Eylül 2021’e kadar geçen altı aylık süre içerisinde kripto dolandırıcılığıyla ilgili 4300 rapor ele alındı. Bildirilen ikinci en yaygın dolandırıcılık kategorisi ise 1600 raporla emeklilik ödemesi transferleri oldu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere’nin mali denetim organı kripto firmalar konusunda sınırlı bir gözetim yetkisine sahip. Kara para aklamayı engellemeye ilişkin yasaların verdiği yetkiyle hareket edebilen FCA ancak bu yasalar çerçevesinde denetimsiz şirketleri kapatabiliyor veya ceza verebiliyor.

FCA dolandırıcılık ihtimali içeren 16.400 soruşturma talebi aldı ve bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık üçte bir arttı. Düzenleyici kurum ayrıca, tüketici yatırım pazarına katılmak isteyen firmaların başvurularının dörtte birini durdurdu. Bu rakam da son mali yılda beşte bir oranından artış gösterdi.

FCA’in Piyasalar Birimi Genel Müdürü Sarah Pritchard konuyla ilgili açıklamasında, “Tüketicilerin yatırım kararları alırken güven duymaları gerekir ve bugün yayınladığımız veriler dolandırıcılıkların ne kadar yaygın olabileceğini göstermektedir. Yatırım yapmadan önce, gerçekte kiminle çalıştığınızı kontrol edin, FCA tarafından yetkilendirip yetkilendirilmediklerini kontrol edin ve ortaya çıkabilecek riskleri anlamak için araştırmanızı yapın” uyarısında bulundu.

 

Kripto platformu nasıl Ukrayna savaşının parçası oldu?

 

Coinbase CEO'sundan kripto açıklaması: Ruslar için can simidi

 

AB'den Rusya yaptırımlarını korumak için kripto hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)