BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFBI ve CDC'dan şüpheli aşı şişelerine soruşturma----

FBI ve CDC'dan şüpheli aşı şişelerine soruşturma

FBI ve CDC'dan şüpheli aşı şişelerine soruşturma
17 Kasım 2021 - 08:46 www.finansgundem.com

FBI ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Philadelphia, Pennsylvania yakınlarındaki bir laboratuvarda 'çiçek hastalığı' olarak etiketlenmiş birkaç 'şüpheli şişe' keşfedildikten sonra soruşturma başlattı.

İç Güvenlik Bakanlığı'na gönderilen rapora göre bir ilaç firmasının laboratuvarında 15 gizemli şişe bulundu.

Ampullerin beşinde "çiçek hastalığı" yazan etiketler yer alırken, diğer 10'unun modern çiçek hastalığı bağışıklamasının kaynağı olan "vaccinia" virüsü içerdiği söylendi.

Şişelerin hemen emniyete alındığı ve tesisin kısa süreliğine kilitlendiği bildirildi.

Yahoo News'te yer alan habere göre, Federal kolluk kuvvetleri ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), tarafından soruşturma açıldı.

Hiçbir Merck personelinin malzemelere maruz kalmadığını da belirten rapora göre, CDC şişeleri çarşamba günü teslim alacak.

Ampullerin tam olarak nerede bulunduğu belirsizliğini koruyor olsa da söz konusu firma, biri en büyük ilaç üretim tesisi olan Pennsylvania'daki West Point'te, diğeri bir araştırma laboratuvarı barındıran 90 dönümlük kampüs olan Upper Gwynedd'de iki büyük tesisi işletiyor.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) göre Çiçek hastalığı, yaklaşık yüzde 30 ölüm oranı taşıyan variola virüsünün neden olduğu ölümcül bir bulaşıcı hastalık.

Doğal olarak meydana gelen son çiçek hastalığı vakası 1970'lerde kaydedilirken, hastalık küresel aşı kampanyaları yoluyla büyük ölçüde ortadan kaldırıldı.

Ancak Rusya'nın Sibirya bölgesinde ve CDC'nin Atlanta, Georgia'daki merkezinde, araştırma amacıyla patojen numunelerini saklama yetkisi hala var.

CDC duyurdu: Kovid-19 aşıları, doğal bağışıklıktan 5 kat daha güçlü koruma sağlıyor

 

CDC’nin Delta varyantına ilişkin iç raporu ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)