BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFBI operasyonu Bitcoin'e yaramadı----

FBI operasyonu Bitcoin'e yaramadı

FBI operasyonu Bitcoin'e yaramadı
04 Ekim 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

FBI'ın Silk Road'a düzenlediği operasyonun ardından, sanal para birimi Bitcoin'de yüzde 15 değer kaybı yaşandı

Her türlü yasa dışı işlemin yapıldığı ve de hizmetler karşılığında ödemenin dijital para Bitcoin ile yapıldığı online platform Silk Road'un kurucusunun FBI tarafından yakalaması ve sitenin kapatılması, Bitcoin yatırımcılarının, ellerindeki sanal paraları bir anda çıkarmalarına sebep oldu.
2011 yılında kurulan ve bilgisayar korsanlığı hizmetinden tutun da, uyuşturucu satışına, sahte para basma hizmetinden, kara para aklamaya kadar pek çok yasadışı hizmet veren online platform, Bitcoin’in en fazla kullanıldığı internet sitelerinden biri olarak biliniyordu.  1 milyona yakın kayıtlı kullanıcısı bulunan ve yıllık ortalama 15  milyonluk satış işleminin gerçekleştiği  site, aynı zamanda uyuşturucunun e-Bay’i ya da Amazon.com’u şeklinde anılıyordu.
145 DOLARA YÜKSELMİŞTİ
Eylül ayının sonlarına doğru 145 dolara kadar çıkan Bitcoin, son günlerde düşüş trendine geçmiş ve değer kaybı yaşamaya başlamıştı.
Bugün ise FBI tarafından yapılan operasyonun ardından, güne 139 dolardan başlayan Bitcoin, sert bir düşüşle yüzde 15 değer kaybetti ve 118 dolar seviyesine geriledi.
ABD'li yetkililerin Silk Road isimli illegal platformun sahibi  Ross William Ulbricht’i San Francisco'da tutuklamasının ardından, 1.2 milyar dolar değerinde toplam 600 bin adet Bitcoin satışı gerçekleşti. Bu satış işlemleri Bitcoin'in değerinde yüzde 15'lik bir düşüş yaşanmasına sebep oldu.
FBI tarafından yakalanan ve adının  Ross William Ulbricht olduğu ifade edilen kurucunun kişisel hesabında ise 3.6 milyon dolar değerinde 26 bin Bitcoin bulunduğu belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)