BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporF.Bahçe’nin savunması UEFA’yı şaşırttı----

F.Bahçe’nin savunması UEFA’yı şaşırttı

F.Bahçe’nin savunması UEFA’yı şaşırttı
23 Haziran 2013 - 09:35 www.finansgundem.com

Kalabalık bir heyetle Nyon’a çıkarma yapan Fenerbahçeliler, 5 maç için 6 saat savunma yaptı

Fenerbahçe, şike davasında tarihi savunmasını dün UEFA Disiplin Kurulu’na verdi. Şimdi artık gözler Disiplin Kurulu’nun alacağı karara çevrildi. Peki dün Nyon’da neler yaşandı, savunma kaç saat sürdü? Ahmet Ercanlar detayları Hürriyet’te yazdı…  
Yöneticiler ve avukatlar Türkiye saati ile 09.30’da savunma için yerlerini aldılar. Disiplin Kurulu üyeleri ve UEFA profesyonellerinin yer aldığı salonda ön konuşmayı UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios yaptı. 
Palacios’un iddialarını özetleyen konuşması yaklaşık 30 dakika sürdü. Konuşmalar 3 dile çevrildi. F.Bahçe beraberinde getirdiği tercümanlarla konuşmanın doğru çevirilip, çevirilmediğini kontrol etti.  Palacios’un konuşmasının ardından savunmaya geçildi.
MÜFETTİŞ PALACİOS MOLA İSTEDİ
Savunma için ilk sözü Aziz Yıldırım aldı. Ardından da diğer yöneticiler ve avukatlar. 12.05’te savunmaya ara verildi. Bu çay molasından sonra savunmaya devam edildi. Savunmaların alınmasından sonra UEFA Müfettişi Palacios 5 dakikalık bir konuşma yaptı. 
Bu konuşmaya Fenerbahçe 10 dakikalık bir savunmayla karşılık verdi. Savunmada UEFA ile sarı lacivertliler arasında soru-cevap diyaloğu yaşanmadı. Daha çok F.Bahçe tarafı UEFA Müfetişi’ne soru yöneltti. Ve saatler 15.23’ü gösterdiğinde duruşma sona erdi.
SAVUNMA ŞAŞIRTICI BULUNDU
Peki, içerideki hava nasıldı? Neler konuşulmuştu, UEFA’nın nabzı nasıl tutulmuştu? Gelin şimdi bu noktaya yoğunlaşalım ve F.Bahçe kafilesindeki yöneticilerden aldığımız izlenimleri aktaralım...
1-Yaptığımız savunmayı çok şaşırtıcı buldular. 
2-UEFA Disiplin Kurulu üyeleri yeterli bilgiye sahip değillerdi. 
3-UEFA Müfettişi Palacios sorduğumuz hiç bir soruya yanıt veremedi.
4-Bu bir başlangıç. 1-2 gün içinde bitecek bir süreç gibi gözükmüyor.
YILDIRIM VE HEYETi 4 ARAÇLA GELDi
Fenerbahçe kafilesi UEFA binasına savunma için lüks araçlarla giriş yaptı. 4 araç yönetici ve avukatları taşıdı. Savunma toplantısının ardından Fenerbahçe yönetimi adına Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu açıklama yaptı. İkili umutlu konuştu.
Fenerbahçe’nin UEFA’daki duruşmalı toplantısının ardından yöneticiler Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu açıklamalarda bulundular. Ağır bir karar beklemediklerini ifade eden ikili, umutlu konuştular ve şunları söylediler:
- Müfettiş raporu iyi hazırlanmış bir rapor değil. Raporda, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararından alınmış suçlamalar var. Rapora sportif olarak, yeni ek bir delil ya da spor hukukuna ve UEFA talimatlarına ilişkin herhangi bir şey konulamamış. Rapor kopyala, yapıştır.
- Savunmamızı verdik. Bu, savunmanın ve sürecin başlangıcıydı, bundan sonraki aşamalarda da devam edeceğiz. Bu kadar kuvvetli argümanlarla savunma yapma şansımız varken müfettiş değişikliğini dile getirmemiz Fenerbahçe’nin ciddiyetine yakışmazdı.
- Bekleyeceğiz, göreceğiz. Bu daha bir başlangıç, bir günde iki günde bitecek bir süreç gibi gözükmüyor. Duruşma uzadığı için maç görüntülerini izleme fırsatı olmadı. Maç maç savunma yapıldı.
İŞTE O SAVUNMADAKİ ANA UNSURLAR
YARGI SONUCU BEKLENMELİYDİ

1-Fenerbahçe’nin savunmasındaki en önemli  temel taşı Romanya ve Yunanistan’daki davalar oldu. İki ülkede yargı süreçleri beklenirken, Türkiye’deki yargı sürecinin beklenmediği belirtildi. Bunun adil olmadığı vurgulandı.
PORTO’NUN CEZASI ÖRNEK OLDU
2-Porto’nun, UEFA Disiplin Kurulu tarafından 3 yıl cezalandırıldığı hatırlatıldı. Tahkim Kurulu’nun daha sonra bu cezayı kaldırdığı savunmada örnek olarak gösterildi Fenerbahçe’nin durumunun, Porto ile aynı olduğu üstüne basa basa vurgulandı.
ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER
3-Savunmadaki unsurlardan biri de ÖYM’lerin (Özel Yetkili Mahkemeler) kaldırılması oldu. ÖYM hakimlerinin spor hukuku ile ilgili olmadığı kaydedildi. Bu mahkemelerdeki yargılamanın UEFA’daki soruşturalarda geçerli olamayacağı belirtildi.
PALACİOS’A AYRI PARANTEZ
4-İspanyol Müfettiş Palacios’a özel bir bölüm ayrıldı. Müfettişin ÖYM’nin verdiği karar üzerinden bir rapor hazırladığı belirtilirken şu soru soruldu: Neden raporu hazırlarken bizim savunmamızı dikkate almadınız? 
YUSUF REHA ALP, TRABZON ÜYESİ
5-Yusuf Reha Alp’in verilen kararlara şerh koyduğu ibaresine, delillerle yanıt verildi. Alp’in Trabzonspor kongre üyesi olduğunu belirtilirken gazete küpürleri ile Alp’in taraflı olduğu vurgulandı.
BAĞIŞ: AYDINLAR DAVADAN HABERDARDI
Dünkü toplantıdan bir gece önce AB’den Sorumlu Bakan Egemen Bağış’ın bir TV kanalında söylediği sözler Başkan Aziz Yıldırım’a iletildi. Bu söyleme önce inanmayan Yıldırım, Bağış’ın bu programda söylediği, “Mehmet Ali Aydınlar, TFF Başkanı olmadan önce davadan haberdardı” demesinin videosu kendisine ulaştırılınca bunun savunmaye eklenmesini istedi. Ve video eklendi.
BEN DELİ MİYİM HABERİM YOKTU!
Bu gelişme üzerine dün konuyla ilgili Mehmet Ali Aydınlar’ı aradık ve şu cevabı aldık: Egemen Beyi aradım. “Benim haberim yoktu. Sizin haberiniz vardı ve bana haber vermediyseniz onu bilmiyorum” dedim. Egemen Bey de bana, “Başkanım sadece bir espri yaptım” dedi. Benim haberim yoktu. Bile bile bu işin altına girecek kadar deli değilim.
TRABZONSPOR’UN UMUDU UEFA’DA
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA’dan büyük beklentileri olduğunu söyledi. U20 Dünya Kupası’nın ülkemizde yapılmasının önemini dile getirerek FIFA’nın adaletli ve temiz futbola destek vermesini beklediklerini kaydeden Hacıosmanoğlu, “UEFA Türkiye’de yaşanan süreçle ilgili karar aşamasında. UEFA’dan büyük beklentilerimiz var” diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ergylmz23 Haziran 2013 12:42

    Şikeciler neyin savunmasını yapıyor,şikenin savunmasımı olur,yıllardır sömürdüler memleketi,kesin cezalarını...