BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFazla yoksul, fazla müslüman----

Fazla yoksul, fazla müslüman

Fazla yoksul, fazla müslüman
15 Şubat 2013 - 16:03 www.finansgundem.com

Brüksel'in Türkiye'ye 100 milyon sterlin tutarında bir hibe vermeyi kararlaştırması sonrası İngilizlerden küstah açıklamalar

Avrupa Birliği’nce Türkiye’ye sağlanan mali destek, bazı AB çevrelerinde tepki yaratmayı sürdürüyor. İngiliz Express gazetesi, Brüksel’in, İstanbul-Ankara hızlı tren projesi için 100 milyon sterlin tutarında bir hibe vermeyi kararlaştırmasını sert dille eleştirerek “Türkiye’ye bu dev nakit rüşveti vermek deliliktir” iddiasında bulundu.
Express gazetesi, AB’de karşılanmayan birçok ihtiyaç varken Türkiye’ye sağlanan mali desteğe ağır eleştiriler yöneltildiği yazısında “Brüksel, demiryolu için Türkiye’ye 100 milyon sterlin vermeyi kararlaştırdı ve Türk halkının üçte ikisi, güvenilmez euroyu para birimi olarak kullanmaya karşı olduğu için AB’ye katılmak istemediğine göre, bu, fikrini değiştirmeye yönelik bir rüşvet gibi görünüyor” yorumunu yaptı.
Gazete, söz konusu yardımın bir kredi olmadığı için geri ödenmesi gerekmeyeceğini belirttiği yazısında “Ve rüşvetin diğer bir ironisi de Avrupa’nın çoğunun Türkiye’nin AB’ye katılmasını istememesidir” diye yazdı.
“FAZLA BÜYÜK, FAZLA YOKSUL, FAZLA MÜSLÜMAN”
Türkiye’nin AB’ye katılmasına izin vermemek için birçok sağlam neden bulunduğunu öne süren gazete, Türkiye için “Fazla büyük, fazla yoksul ve fazla Müslüman” ifadelerini de kullandı. Express, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı “argümanları” sıralarken de “Türkiye’nin nüfusu AB’nin nüfusunun yüzde 15’ine eşit olmasına rağmen ürettiği gelir, Avrupa’nın GSYH’sının sadece yüzde 2’sini oluşturuyor” diye yazdı.
Türkiye’nin İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerle ortak sınırın bulunmasının AB için ciddi güvenlik etkilerinin olacağını da öne süren Express, “AB’nin demokratik reformlarda yeterli ilerlemeyi sağlayamadığı gerekçesiyle sürekli Türkiye’yi eleştirdiğini” de yazdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)